بررسی تحریم یکجانبه جمهوری اسلامی توسط آمریکا و غرب از منظر حقوق بین الملل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات رفتاری
- کد COI اختصاصی: ICHCONF01_427
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 995
نویسندگان
دکترای حقوق بین الملل و استادیار دانشگاه پیام نور
کارشناس ارشد علوم سیاسی و دانشجوی رشته حقوق بین الملل – دانشگاه پیام نور تهران
چکیده
استفاده از ابزارهای مالی و اقتصادی، همواره یکی از روش های مؤثر نظام سلطه ی بین الملل در گسترش دامنه ی نفوذ خود در کشورهای هدف بوده است. در این راستا، دولت های استفاده کننده از اهرم های فشار و به تعبیری شمشیر داموکلس، برای وادار کردن ملت ها به تغییر رفتار مورد انتظار خود بهره می جویند.ایران نیز در دو سده اخیر و به خصوص در 35 سال گذشته همواره با این رفتار دولت مردان غربی مواجه بوده است. بعد از جنگ جهانی اول تعداد 183 تحریم اقتصادی إعمال شده که 140 مورد آن توسط آمریکا صورت گرفته است . تحریم اقتصادی در حقوق بین الملل وسیله ای برای فشار به یک کشور است تا به رعایت تعهدات خود باز گردد، لیکن این وسیله گاه به علت منافع سیاسی یک کشور مورد سوء استفاده قرار میگیرد. اهمیت پی برددن به قانونی بودن یا نبودن تحریم و همچنین استفاده روز افزون کشورهای قدرتمند از این روش علیه کشورها ضرورت بررسی و کنکاش در این مسئله را نشان می دهد. البته در میان سکوت و بی توجهی سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران می تواند آغازگر روند اعتراض آشکار به رویه غیرقانونی تحریم ها باشد. تجربه ایران اسلامی طی سال های اخیر در گفتمان سازی در عرصه بین المللی نظیر مدیریت مشترک جهانی، خلع سلاح و جهان بدون تروریسم و امثال آن می تواند در شکل گیری نهضت جهانی نفی تحریم ها موثر باشد. این مقاله در نظر دارد از طریق روش تحلیل علمی و بهره گیری از پژوهش های موثق بااستناد به مدارک معتبر و متفن و رویه های قضایی مراجع بین المللی اثبات کند که آیا بین مقوله تحریم و عناصر حقوقی وابسته به آن در حقوق بین الملل و حقوق بشر سنخیت و ارتباط منطقی وجود دارد یا خیر.در این مقاله بااتکاء برآموزه های بین المللی و ابتناء براستدلالات حقوقی و سیاسی میزان مشروعیت تحریم های امریکا و غرب علیه جمهوری اسلامی ایران را مورد واکاوی و بررسی قرار داده استکلیدواژه ها
آمریکا- تحریم جمهوری اسلامی ، جامعه جهانی ، حقوق بین الملل- دموکراسی ، غربمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.