ارائه مدل ساختاری ماتریسی متناسب با اهداف سازمانهای پروژه محور: مطالعه موردی در شرکت پارس الوند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه و تعالی کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICBDE01_496
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فاضلی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری

اسماعیل سعیدی نژاد

کارشناس ارشد مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری

چکیده

پس از آنکه سازمان، دوران طفولیت خود را پشت سر می گذارد، مهمترین امر در سازماندهی اولیه آن، ایجاد ساختار سازمانی متناسب با اهداف وظرفیتهای موجود است. اگر این ساختار مناسب طرح ریزی گردد سبب سیستماتیک شدن فرآیندها و روشهای اجرایی می شود و سازمان را در جهتپیشرفت و تعالی قرار می دهد.اما ساختار مناسب چه ساختاری می باشد؟ بیشتر سازمانها و شرکتهای داخل کشور، از ساختارهایی مشابه بهره می برندکه تا حدی پاسخگوی نیازهای اولیه آنها است اما آیا این ساختارها می توانند حداکثر بهره وری و استفاده از پتانسیلهای موجود را تضمین نماید و آنها را جهت ایجاد هم افزایی، همسو کند؟ ماموریت وجودی هر سازمان می تواند چکونگی تقسیم سرمایه های انسانی موجود را تحت تاثیر قرار دهد. بیشتر شرکتهای داخلی اعم از تولیدی و خدماتی، از ساختار های بخشی و وظیفه ای مشابهی استفاده می نماید و توجهی به اینکه آیا این ساختار می تواند آنها را در نیل به اهداف کلان یاری نماید یا نه، ندارند. در این مقاله سعی بر آن است تا ضمن بررسی ماموریت سازمانهای پروژه محور و ساختار سازمانیرایج بین آنها، نقاط ضعف موجود را احصاء و بررسی نموده و ساختار پیشنهادی مناسب که تلفیقی از ساختار ماتریسی و وظیفه ای می باشد را جهتافزایش بهره وری و استفاده از منابع ارائه نمایم. در این راستا، مطالعه موردی در شرکت پارس الوند که یکی از بزرگترین شرکتهای حوزه ساختمان سازی است انجام پذیرفته که می تواند در تجزیه و تحلیل اطلاعات به عنوان یک تسهیلگر، موثر باشد.

کلیدواژه ها

ساختار وظیفه ای، ساختار بخشی، ساختار ماتریسی، هم افزایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.