استخراج کلمات کلیدی جهت طبقه بندی متون فارسی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس داده کاوی ایران
  • کد COI اختصاصی: IDMC01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5891
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عربی نرئی

دانشجوی کارشناس یارشد نر مافزار- دانشگاه علم و صنعت ایران- دانشکده مه

مجتبی وحیدی اصل

دانشجوی کارشناس یارشد نر مافزار- دانشگاه علم و صنعت ایران- دانشکده مه

بهروز مینایی بیدگلی

استادیار کامپیوتر- دانشگاه علم و صنعت ایران- دانشکده مهندسی کامپیوتر

چکیده

با رشد روز افزون اسناد و متون الکترونیکی به زبان فارسی، به کارگیری رو شهایی سریع و ارزان برای دسترسی به متون مورد نظر از میان مجموعه وسیع این مستندات، اهمیت بیشتری م ییابد. برای رسیدن به این هدف، استخراج کلمات کلیدی که بیانگر مضمون اصلی متن باشند، روشی بسیار موثر است. هدف ما در این مقاله، استخراج کلمات کلیدی موجود در مستندات فارسی، بر اساس معماری پیشنهادی، به منظور طبقه بندی کارآمد آنها در موتورهای جستجو اس ت. روش ارائه شده شامل دو مرحله اصلی است: مراحل پیش پردازش و عملیات استخراج کلمات کلیدی . بدی نمنظور از ترکیبی از تکنی کهای الهام گرفته ازWordnet و الگوریتم ،Porter تطبیق یافته با زبان فارسی، و تکنیک )Luhn روشی برای خلاص هسازی متن. در این روش به هر جمله یک فاکتور اهمیت داده م یشود، و جملات با بیشترین فاکتور اهمیت برای ایجاد خلاصه استفاده می شوند)، بهبود یافته، استفاده شده است. برای تسریع عملیات استخراج کلما ت کلیدی، از ساختمان داده ای مانند جداول درهم سازی و ساختارTrie استفاده می کنیم. یکی از مهمترین مسائلی که در این فرآیند، مورد توجه قرار گرفته، پوشش کلیه حالات دستوری کلمات و صورت های نگارشی مختلف آنها در زبان فارسی اس ت. بر اساس بررس یهای انجام شده بر روی یکصد متن فارسی و مقایسه نتایجِ بدست آمده با روش های دیگر، این روش م یتواند کلمات کلیدی موجود در متون را با دقت و سرعت بیشتری استخراج نماید به گون های که این کلمات کلیدی، بیانگر مضمون اصلی متن باشند.

کلیدواژه ها

استخراج کلمات کلیدی، پی شپردازش، طبقه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.