بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره چندگیاه بومی مازندران بر روی باکتری Rathyibacter tritici

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH01_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انبیا حبیبی قراخیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

قربانعلی نعمت زاده

استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرسان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدمحمد علوی

کارشناس ارشد آزمایشگاه، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

گونه های گیاهی مختلف برای کنترل میکروارگانیسم های پاتوژن گیاهی مهم هستند. اخیراً متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی مانند اسانس ها و عصاره های گیاهی از نظر اثرات ضد میکروبی شان مورد بررسی قرار گرفته اند. این پژوهش با هدف بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره گیاهان سرخس، متامتی، گل فراسیون و مینای دماوندی برابر سویه Rathyibacter tritici عامل بیماری خوشه صمغی در گندم، با استفاده از انتشار دیسک در آگار در شرایط آزمایشگاهی بررسی شده است. در این تحقیق عصاره گیری با استفاده از حلال های اتانولی و کلروفرم صورت گرفت و ااثر بازدارندگی بر اساس روش دیسک کاغذی ا رزیابی شد. ع صاره های ا تانولی و کلروفرم گیاهان مورد نظر د ر غلظت 300 و 400 فعالیت ضد باکتریایی در محدوده مهاری رشدی 11-8 میلی متر نشان دادند. در این میان عصاره اتانولی سرخس و گل فراسیون در غلظت 400 میلی گرم در میلی لیتر بیشترین تأثی را در م هار رشد باکتری مورد نظر داشتند. همچنین عصاره کلروفرمی سرخس در غلظت 300 و 400 و عصاره کلروفرمی مینای د ماوندی و گل فراسیون در غلظت 400 اثر خوبی در مهار رشد Rathyibacter tritici نشان دادند. عصاره کلروفرمی متامتی در غلظت 300 و 400 تأثیر اندکی در جلوگیری از رشد باکتری داشت و عصاره اتانولی مینای دماوندی هیچ گونه تأثیر در مهار رشد باکتری نداشت.

کلیدواژه ها

پاتوژن های گیاهی، فعالیت ضد باکتریایی، عصاره، روش دیسک کاغذی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.