اثر عصاره الکلی آویشن باغی (Thymus vulgaris) و نعناع (Menta piperita) و یونجه (Medicago sativa) بر روی آنزیم های کبد در جوجه های گوشتی نژاد Rass

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH01_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید مشتاقیان ابرقویی

کارشناس ارشد جهاد کشاورزی استان فارس

حیدر آقابابا

استاد و معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

حمیده افتخاری

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

چکیده

کشور ایران با تولید 2 میلیون تن مرغ آماده طبخ در سال 1392 هفتمین کشور تولید کننده مرغ جهان بوده است. گوشت مرغ با مصرف سرانه 25 کیلوگرم در سال مهمترین منبع تأمین کننده پروتئین حیوانی مردم کشور محسوب می شود. در طی سالیان اخیر و به دلیل ممنوعیت مصرف و یا محدود شدن استفاده از آنتی بیوتیک ها به عنوان افزودنی غذایی در تغذیه دام و طیور، به کارگیری افزودنی هایی مانند پروبیوتیک ها و فیتوبیوتیک ها به عنوان افزودنی های سالم، مورد توجه صنعت پرورش طیور قرار گرفته است. روش بررسی: تعداد 100 قطعه جوجه یک روزه گوشتی نر سویه راس به طور تصادفی به 5 تیمار تقسیم شدند. تیمارها به ترتیب شامل: سه عصاره آویشن باغی، نعناع و یونجه با دوز مصرف 0/1 درصد (v/v) محلول در آب آشامیدنی و ترکیب سه عصاره با دوز 0/3 درصد (از هر عصاره 0/1) و گروه شاهد بدون هیچ یک از عصاره ها، درصد هماتوکریت، غلظت هموگلوبین، آنزیم های کبدی (AST, ALT, ALP) و بیلی روبین (Bil) در پایان دوره پرورش (48 روزگی) تعیین شد. نتایج: گروه آوزشن از نظر غلظت هموگلوبین (HGB) و گروه آویشن و نعناع دارای درصد هماتوکریت (HCT) کمتری نسبت به گروه شاهد در سطح معنی داری (P< 0/05) گروه آویشن دارای کمترین AST، گروه یونجه دارای کمترین ALT و گروه ترکیبی دارای بیشترین میزان ALT، گروه نعناع دارای کمترین میزان ALP نسبت به شاهد بودند. از نظر وزن درس طح معنی داری (P< 0/05) گروه نعناع و یونجه دارای افزایش وزن نسبت به گروه شاهد بود.

کلیدواژه ها

آویشن، نعناع، یونجه، آنزیم های کبدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.