جداسازی بخشی از ژنLHCB خلر (Lathyrus sativus ) با کمک آغازگرهای اختصاصی نخودفرنگی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0342
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زکیه میر

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه بیرجند،

زهره علیزاده

استادیاران گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بیرجند

مجید جامی الاحمدی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بیرجند

علی ایزانلو

استادیاران گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بیرجند،

چکیده

گیاه خلر متعلق به تیره لگومینوز و جز گیاهان علوفهای به شمار میرود و نسبت به تنش خشکی بسیار متحمل است. بررسی بانک ژن نیزنشان میدهد که ژنهای اندکی از گیاه خلر تعیین توالی گردیدهاند. فرآیندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی در بسیاری از موجودات از جملهگیاهان آلی نوسانات منظم دورهای را نشان میهند که در اغلب موارد به صورت 24 ساعته میباشد. این ساعتهای زیستی با تغییرات دورهای مولکولهای خاصی همراه است. در گیاهان مشخص گردیده است که رونوشتهایLHCBیاCAB با این نوسانات تغییر مینمایند. تنظیم بیان ژنها ساز و کار مهمی در کنترل فرآیندهای زیستی در موجودات زنده میباشد. در مطالعه حاضر میخواهیم ارتباط بین نوسانات دورهای و جوانهزنی بذر خلر را با بیان یکی از ژنهایLHCBبررسی نماییم. بر این اساس توالی ژنیLHCBخلر بر اساس آغازگرهای اختصاصی از توالی ژن LHCBنخودفرنگی، جداسازی گردیده است. تکثیر ژن با توالی ژنومی انجام شد. لذا در همردیفی هم توالی ژنی و هم توالی رونوشت ژنLHCBنخودفرنگی وارد شدند. بدین منظور از دادههای پایگاه اطلاعاتNCBIو نرم افزارهای مختلف برای شناسایی و مقایسه توالیها و طراحی آغازگر اختصاصی استفاده گردید. ازPCRبرای تکثیر توالی استفاده شده است. توالی جداشده bp603 طول دارد که 480 نوکلئوتید آن مربوط به نواحی اگزونی و بقیه مربوط به اینترون میباشند. منطقه شناسایی شده واجددومین متصل شونده به کلرفیلa/bنیز هست

کلیدواژه ها

جداسازی ژن، همردیفی توالی، جوانهزنی ، LHCB ،Lathyrus sativus L.،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.