بررسی بیوانفورماتیکی پروتئین فارنسیل دیفسفات سنتاز در خانواده استراسه و چند خانواده گیاهی دیگر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه درویشی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی

سیدمحمد دبیری

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

ریزان الیاسی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

دانیال کهریزی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی

چکیده

آنزیم فارنسیل دیفسفات سنتاز یک آنزیم کلیدی در سنتز ایزوپرنوئیدها می باشد که باعث ایجاد ترکیبات 15 کربنه برای متابولیتهای ضروری از جمله استرول ها دولیکول ها و یوبی کیونین ها می شود. این آنزیم در بسیاری از خانوادههای گیاهی شناسایی شده است. باتوجه به اهمیت بالای این دسته از متابولیتهای ثانویه گیاهی، بررسی و شناخت بیشتر این متابولیتها حائز اهمیت میباشد. هدف از اینتحقیق مطالعه بیوانفورماتیکی توالی پروتیینی مربوط به ژن مزبور میباشد. در این تحقیق ابتدا توالی های پروتئینی آنزیم فارنسیل دیفسفات سنتاز از پایگاه اطلاعاتیNCBIدریافت شد و سپس توالیهای گرفته شده توسط نرم افزار تحت وبClustalWمورد همردیفی قرارگرفت و درخت فیلوژنی آن توسط نرم افزارCLC Main Work Bench6.6.2رسم شد. این نتایج نشان داد که ژن فارنسیل دیفسفات سنتاز در خانوادهAsteraceaeدو گونهA. annua و Artemisia spiciformisو دو گونهTanacetumcoccineum و Achilleaasiatica رابطه فیلوژنی تزدیکی را با یک دیگر دارند. همچنین گونهTanacetumcinerariifoliumاز خانوادهAsteraceaeرابطه فیلوژنی نزدیکی رابا گونهPolygala tenuifoliaاز خانوادهFabaceaeنشان داد. گونهPolygala tenuifolia نیز بیشترین فاصله شاخه نسبت به سایر گونه هانشان داد. همچنین ماتریس فصله برای این توالی های پروتئینی نیز رسم گردید.

کلیدواژه ها

فارنسیل دیفسفات سنتاز، ایزوپرنوئیدها، درخت فیلوژنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.