بررسی افزایش بیان ژن زیر واحد A گیرنده های سروتونینی سلولهای تک هستهای خون در مجاورت سرب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا صائب نیا

ایران، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدهی علوم زیستی، گروه ژنتیک

مجید صادقی زاده

ایران، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدهی علوم زیستی، گروه ژنتیک

بهرام محمدی سلطانی

ایران، تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدهی علوم زیستی، گروه ژنتیک

چکیده

با توجه به آن که در تحقیقات گذشته مشخص گردیده بود که میزان بیان ژنHT3A-5در سلولهای تک هستهای خونPMNC افراد در معرض آلودگی هوا بیشتر است، در این تحقیق به بررسی اثر سرب به عنوان یکی از زیان آورترین آلایندههای هوا در افزایش بیان این ژن پرداختیم. به این منظورPMNCها در معرض غلظتهای 10,45 و100ug/dlکلرید سرب قرار گرفتند و پس از 18 ساعت میزانتغییر بیان ژن زیرواحدAگیرندهی سروتونینیHT3A-5نسبت به نمونهی کنترل بررسی گردید. همچنین میزان بیان این ژن در دو فردباPLLهای 18/27و7/633ug/dlبا فرد دارایug/dl PLL1/537مقایسه گردید. براساس نتایج، بیان ژنHT3A-5با افزایش غلظت سرب افزایش مییابد. با توجه به نتیجه کار منصوری و همکارانش که مطرح نمودند سرب باعث کاهش سروتونین خارج سلولی میگردددر اینجا این فرضیه مطرح میگردد که سرب با افزایش بیان ژنHT3A-5- سبب افزایش گیرندههای سروتونینی سطح سلول و در نتیجه کاهش میزان سروتونین خارج سلولی میگردد. از طرفی، گیرندههای سروتونینی در انتقال سدیم، پتاسیم و کلسیم نقش دارند، با توجه به این که سرب با یونهای دو ظرفیتی رقابت میکند، در این انتقال با کلسیم رقابت کرده و سلول به عنوان پاسخی در برابر کاهش انتقالکلسیم، گیرندههای سروتونینی را از طریق افزایش بیان ژن آنها افزایش میدهد. این اطلاعات میتواند باعث افزایش دانش ما در زمینهی اثرات زیانآور سرب و ارتباط آن با آثار ناشی از کاهش سروتونین بدن و شناسایی روشهای درمانی مناسب گردد.

کلیدواژه ها

سرب، گیرنده سروتونینی، سروتونین، سلول تک هستهای خون محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.