بررسی تأثیر انواع الیاف تثبیتکننده بر خواص خستگی مخلوطهای آسفالتی بااستخوانبندی سنگدانهای

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-7-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل محمدزاده مقدم

دانشجوی دکتری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

یونس نیازی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

در اوایل دهه 1970 ، صنعت راه اروپا نیاز به روسازیهایی مقاوم در مقابل شیارافتادگی سطح راه، ساییدگی و خرابیهای گوناگونی که به وسیله بارهای ترافیکی سنگین و لاستیکهای یخشکن ایجاد میشد را احساس کرد. برای برطرف کردن این نیاز متولیان روسازی راهها، مخلوطهای آسفالتی با استخوا نبندی سنگدانه ایSMA را ابداع کردن د. بالا بودن فضای خالی بین مصالح درش تدانه و مصرف نسبتاً زیاد قیر و اندود ضخیم قیری مصالح سن گی درشت دانه در مخلوطها یSMAعاملی برای ریزش و بیرون زدن قیر از این مخلوط در هنگام ذخیر هسازی، حمل و پخش آن است. الیاف به عنوان نوعی از تثبیتکنندهها در مخلوطهایSMAبرای جلوگیری از ریزش قیر و مسلحسازی بکار میروند. انواع معمول الیاف مورد استفاده در این مخلوطها الیاف سلولزی و معدنی هستن د. هدف از این تحقیق بررسی امکان استفاده از الیاف مصنوعی شامل اکریلیک، پلیاستر، پلیپروپیل ن و الیاف سلولز ی کنف و ویسکوز تولید بومی و یا حاصل از پسمان د کارخانههای فرش، موکت و لاستیک موجود در کشور و نیز بررسی اثر کاربرد این الیاف بر خواص خستگی و ریزش قیر مخلوطهایSMAاست. در این تحقیق میزان درصد قیر بهینه، ریزش قیر، شاخص سختی مارشال، سختی خمش ی و عمرخستگی مخلوطهایSMAحاوی این الیاف ارزیابی و با یکدیگر مقایسه شد. نتایج آزمایش نشان داد که مخلوطهاSMA حاوی الیاف سلولزی دارای میزان قیر بهینه بیشتری نسبت به مخلوطهای حاوی الیاف مصنوعی هستند. مخلوطهاSMA حاوی الیاف مصنوعی ریزش قیر بیشتری نسبت به مخلوطهای حاوی الیاف سلولزی از خود نشان دادند. مخلوطهایSMA حاوی الیاف اکریلیک دارای بیشترین مقدار شاخص سختی مارشال بودند. همچنین با افزایش سطح کرنش اعمالی سختی خمشی مخلوطها کاهش مییابد که این امر در سطح کرنشهای بالاتر محسوستر است. وجود الیاف مختلف نشان داد که نوع الیاف تأثیر قابل توجهی بر عمر خستگی مخلوطها بویژه در سطح کرنشهای پایینتر دارد.

کلیدواژه ها

مخلوطهای SMA ، الیاف ، ریزش قیر ، شاخص سختی مارشال ، سختی خمشی ، عمرخستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.