اثر خاکستر لجن فاضلاب به عنوان ماده پوزولانی بر خواص مکانیکی بتن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت سیمان، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CIEE03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین ارشد ترابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران

شهناز دانش

عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا توکلی زاده

عضو هیئت علمی گروه مهندسیع مران دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

صنعت سیمان یکی از صنایع پرمصرف در زمینه انرژی و مصالح طبیعی میباشد. مصرف بیش از حد کانیها علاوه برکوتاه کردن عمر منابع، باعث انتشار آلودگیهای متعدد زیست محیطی نیز میشود. تقریبا 50 درصد از انتشار گازهایگلخانهای در فرآیند تولید سیمان به فرآوری مواد اولیه مانند کلسینه شدن سنگ آهک اختصاص دارد. بنابراین جایگزینکردن منابع فاقد کربنات با مواد اولیه تولید سیمان به دلیل ملاحظات زیست محیطی از اهمیت ویژهای برخوردار است.برخی از پسماندها مانند لجن فاضلاب شهری این پتانسیل را دارند که هم در فرآیند تولید انرژی به کار رفته و هم ازخاکستر حاصل از احتراق آنها به عنوان ماده اولیه تولید سیمان استفاده شود. در این پژوهش به منظور بررسی اثر، جایگزینی خاکستر لجن فاضلاب بر خواص مکانیکی بتن از چهار سطح جایگزینی خاکستر لجن به جای سیمان شامل 010 و 20 درصد برای ساخت بتن استفاده شد. پارامترهای مقاومت فشاری، مقاومت خمشی و شاخص فعالیت ،15پوزولانی در سنین 7 و 28 روز برای این نمونهها اندازهگیری شد. نتایج نشان دادند که در همه سنین عمل آوری باافزایش درصد جایگزینی خاکستر لجن به جای سیمان، مقاومتهای مکانیکی کاهش مییابد. با این حال کاهشمقاومتهای مکانیکی از مقدار مجاز ارایه شده در استاندارد ASTM C1697-10 ، )حداکثر 25 درصد( کمتر است. بهطور مثال در جایگزینی 10 درصد، مقاومت فشاری و خمشی نسبت به نمونه شاهد به ترتیب به میزان 8 و 6 درصدکمتر است. بنابراین خاکستر لجن این پتانسیل را دارد که در تولید سیمان پوزولانی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

خاکستر لجن فاضلاب پوزولان بتن مقاومت مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.