بررسی تأثیر دور موتور و نسبت دنده بر آلایندگی صوتی تراکتورITM240

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM01_743
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل آخوندزاده

دانشجویان کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه ایلام

احمد جهان بخشی

دانشجویان کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه ایلام

رضا یگانه

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه ایلام

چکیده

مکانیزه کردن کشاورزی مشکلاتی را به همراه دارد. یکی از این مشکلات آلودگی های صوتی ناشی از این ماشین ها است. علی رغم مشکلات ناشی از لغزش و سروصدای این ماشین ها و آثار سوء همه جانبه بر کاربران و اطرافیان، تا کنون تحقیقات جامعیاز نظر بررسی ارگونومیکی روی آنها انجام نگرفته است. از این رو مقاله حاضر نتیجه پژوهشی است که بر روی تراکتور ITM 240 ساخت شرکت تراکتور سازی ایران صورت گرفت. مکان آزمون بر اساس استاندارد های بین المللی مهیا گردید. سطح صدا درسه دور موتور1000و1500و2000دوردردقیقه ودرسه سطح دنده جعبه دنده 1و2و3ودرحالت سنگین اندازه گیری شد نتایج نشان داد با افزایش دور موتور از 0111 تا 0111 دور بر دقیقه و نسبت دنده از 0 تا 3، میانگین مقادیر RMS صوت تراکتورافزایش یافت. تأثیر میانگین مقادیر RMS صوت در سرعتهای مختلف موتور نسبت به دندههای مختلف جعبهدنده، سیگنال های صوت ساطع شده از دستگاه بیشتر بود چون با افزایش دنده، گشتاور افزایش و دور موتور کاهش یافت و از طرف دیگر دلیل اصلی افزایش تعداد کورس احتراق و ضربات پیستون در واحد زمان که عامل اصلی تولید صوت است دورهای مختلف موتور میباشد بنابراین مقادیر میانگین سیگنال های صوت ایجادشده توسط دورهای مختلف موتور بیشتر از دندههای مختلف جعبهدنده بود. نتایج نشان داد که سطح صدا در دور 0111 دور در دقیقه و در دنده 3 بیشترین مقدار را داشت و برابر db 10/10 بود. اینمقدار بیش از حد مجاز استاندارد db 50 می باشد لذا کاربر باید از وسایل حفاظت گوش استفاده نماید. در نهایت مدل های پیشگویی )تحلیل رگرسیونی( تراز فشار صدای تراکتور ITM 240 تعیین گردد

کلیدواژه ها

تراکتور ITM 240 ، نسبت دنده، دور موتور، صوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.