مطالعه تاثیرات پارامترهای فرآیند بر روی نیروی شکلدهی در هیدروفرمینگ ورق

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM01_615
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید مدانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی ساخت و تولید، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

عبدالحمید گرجی

استادیار، گروه مهندسی ساخت و تولید، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محمد بخشی

استاد، گروه مهندسی ساخت و تولید، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

این پژوهش به بررسی اثرات پارامترهای فرآیند بر روی نیروی شکلدهی در فرآیند هیدروفرمینگ ورق میپردازد. در این تحقیق فنجانهای استوانهای با پیشانی حخت با استفاده از روش کشش عمی هیدرودینامیکی با فشار شعاعی به صورت تجربی وشبیه سازی اجزای محدود شکل داده شده است. در ابتدا به منظور حایین حدود پارامترهای فرآیند نظیر فشار بیشینه شکلدهی فرآیند شییه سازی شد. در ادامه برای کسب اطمینان از رقت نتایج عددی از آزمایشهای تجربی استفاده شده است . بامقایسه نتایج تجربی ونتایج عددی مشخص شد که نیروی سنیه در هر دو روش دارای مطابیت قابل قیولی میباشند. در ادامنه به منظور تعیین اثرات پارامترهای فرآیند بر روی نیروی شکلدهی شییهسازیهای بیشتری انجام شد. با بررسی نتایج مشخص گردید که افزایش فاصله بین ورق گیرو ماتریس باعث کاهش نیروی بیشینه سنیه افزایش ضریب اصطکاک بین ورقگیر و ورق و نیز افزایش فشار بیشینه محفظه سیال منجر به افزایش بیشینه نیروی سنیه نیز میشود. همچنین افزایش ضریب ارطکاک بین سنیه و ورق و نیز افزایش شعاع گوشه سنیه بر روی بیشینه نیروی سنیه تاثیری ندارد

کلیدواژه ها

شکلدهی هیدروفرمینگ نیروی سنیه فشار شعاعی ، اصطکاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.