کلیت مقاوم سازی پل در برابر آسیب های ناشی از وقوع زمین لرزه با استفاده از جداگرها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM01_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 670
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محرری

کارشناسی ارشد، مدرس گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، مرکز کردکوی

ملیکا نفر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، علوم و تحقیقات واحد البرز

مرتضی حسینعلی بیگی

استادیار،گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

پل ها سازه های حساسی هستند ، زیرا هر گونه صدمه به آنها باعث خسارات مالی و جانی در هنگام زلزله و بعد ه آن می شود. باتوجه به اینکه اینگونه سازه ها معمولا دارای وزن سنگین و همچنین دهانه های بلند می باشند چنانچه دارای مقاومت و شکل پذیریکافی نباشندبشدت تحت نیروهای لرزه ای اسیب پذیرخواهند بود عدم تخرب پل و خارج نشدن ازبهره برداری پس ازیک زمین لرزه شدید از بسیاری تلفات جانی واقتصادی پس از حادثه خواهد کاست. در این راستا برای جلوگیری از خرابی پل ها و خسارات مالی در اثر زلزله میتوان اینگونه سازهها را با روش های متفاوتی مقاوم سازی نمود. مقاوم سازی لرزه ای ساختمان هاضمن جلوگیری از ایجاد تلفات جانی و مالی در هنگام وقول زلزله هزینه های بازسازی پس از زلزله را بشدت کاهش میدهد روش متداول طراحی و ساخت سازه های مقاوم در برابر زلزله که در سالهای گذشته پیشرفت زیادی داشته و خسارات ناشی از آن را کاهش داده است، افزایش مقاومت یا افزایش ظرفیت جذب انرژی اجزای آن اسنت. روش مناسب ، جداسازی پل با استفاده از جداگرهای لرزه ای می باشد که در این مقاله به ضروریات مقاوم سازی و آسیب های سازه ای پل در برابر زمین لغزه و معرفی این دست از جداگرها پرداخته ایم. سیستم جداسازی لرزه ای ازاقتصادی ترین روش های مقاوم سازی در زمان حاضر به شمار می رود.

کلیدواژه ها

پل،مقاوم سازی سازه،جداگرهای لرزه ای،زمین لرزه،بهسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.