حل مساله مکان یابی آنتن های BTS مخابرات با استفاده از الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد ارشادی پور

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی نیشابور

سیدمجید مزینانی

استاد یار و عضو هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه امام رضا مشهد

مجید بهروزی فر

کارشناسی ارشدمهندسی کامپیوترنرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

بهروز نجات

کارشناسی ارشدمهندسی کامپیوترنرم افزاردانشگاه علوم و تحقیقات خراسان رضوی نیشابور

چکیده

محل نصب آنتن هایBTSمخابرات نقش بسیار مهمی در سرویس دهی و پوشش مناسب در مناطق مورد نظر را ایفا میکند. مکان یابی صحیح، خود یک مسئله بزرگ و مهم می باشد زیرا باید از حداکثر پوشش شبکه ای برخوردار باشیم. بطور مثال در مناطقی که ازدحام جمعیتبالا است، باید تعداد این آنتن ها بیشتر و به هم نزدیک تر باشند تا سرویس دهی بهتری داشته باشیم. در حالت کلی مسئله ی مکان یابیتسهیلات نوعی مسئله ی بهینه سازی است که هدف آن انتخاب زیر مجموعه ای از یک مجموعه محل های کاندید برای قرار دادن تسهیلات است که بیشترین خدمت دهی یا کمترین هزینه را فراهم سازد. برای حل چنین مسائلی با استفاده از الگوریتم های متاهیورستیک می توان به جواب های بسیار نزدیک به جواب بهینه در زمان معقولی دست یافت. اصولا اکثر الگوریتم های متاهیورستیک با الگوگیری و شبیه سازی یکی از قوانین یا روابط موجود در طبیعت بنا نهاده می شوند. الگوریتم ژنتیک یکی از انواع الگوریتم های تکاملی است که در آن از مفاهیم علم زیست شناسی مثل وراثت، جهش، انتخاب ناگهانی، انتخاب طبیعی و ترکیب الهام گرفته شده است. آنچه در این مقاله آمده است اعمال این روش موفق بهینه سازی برای حل یک مسئله گسسته مکان یابی است. ما در اینجا با کمک الگوریتم ژنتیک باینری و با هدف پوشش دهی قابل قبول آنتن های BTS یک مکان یابی ساده را پیاده سازی خواهیم کرد

کلیدواژه ها

مکان یابی، آنتن های BTS ، مخابرات، الگوریتم ژنتیک، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.