شیبه سازی و کاهش خطای ماندگار در شبکه های توریع FCL با استفاده از محدود کننده های جریان خطا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن سهرابی

کارشناسی ارشد برق کارمند شرکت توزیع برق استان تهران

حمیدرضا اکبری

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد

سید امین سعید

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد

طاهره دائمی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد

چکیده

درجهت انتقال برق به صورت پیوسته و با قابلیت اطمینان بالا، نیاز به سیستم حفاظتی مناسب می باشد. هدف کلی سیستم حفاظتی این است که در سیستم با جدا کردن تجهیزات سالم از قسمت هایی که دچار خطا شده اند ، عمل حفاظت را انجام می دهد [ 2]. رخداد اتصال کوتاهدر شبکه قدرت با توجه به ولتاژ بالای سیستم و پایین بودن امپدانس بین بار و منبع باعث ایجاد جریان شدید می شود که گاهی تا 20 برابر جریان نامی خط می رسد[ 3]. این جریان های بسیار زیاد باعث مشکلات زیر برای سیستم می شود 4،5 الف- تنش های مکانیکی بالا به خاطر نیروهای الکترومغناطیس ایجادشده درخطوط وتجهیزاتب- تنش های حرارتی ج- فلش ولتاژ درطول شبکه و کاهش کیفیت توان بدین ترتیب نوسانات زیاد ولتاژ و جریان تاثیرات منفی بر کیفیت توان دریافتی توسط مشترکین داشته و موجب کاهش طول عمرتجهیزات شبکه و قابلیت اطمینان سیستم می گردد برای رفع مشکلات یاد شده می بایست تمهیدی برای محدود سازی جریان خطا اندیشید. استفاده از محدودکننده های جریان خطا یکی از روش های نوین به منظور کاهش سطح اتصال کوتاه در سیستم های قدرت می باشد[ 6]. اینتجهیزات به صورت سری در شبکه نصب شده و درحالت عبور جریان نرمال از سیستم هیچگونه مپدانسی نداشته ولی با رخداد خطا و عبورجریان اتصال کوتاه امپدانس زیادی از خود نشان داده و مانع از افزایش شدید جریان اتصال کوتاه می شود[ 7] که در نهایت بهبود گذرای ولتاژ و جریان را موجب می شود.همچنین حفاظت از شبکه در مقابل این اغتشاشات همواره یکی از مسائل مورد توجه محققان بوده است که منجر به ارائه تجهیزات و راهکارهای نوین گشته است. یکی از این تجهیزات ریکلوزر می باشد. ریکلوزرها می توانند خطاهای گذرایرخداده شده در شبکه توزیع را شناسایی و حذف نمایند. اکثر پژوهش های صورت گرفته بر روی ریکلوزر ها به بررسی تئوریک و مزایای بهره گیری از آن ها پرداخته اند[ 10،2 ]. در این تحقیق به بررسی واقعی و تجربی اثرات منفی استفاده از ریکلوزر بر شبکه پرداخته و استفاده از محدود کننده ها ی جریان خطا در شبکه بر بهبود گذرای جریان و ولتاژ و حذف اثرات نامطلوب تجهیزات حفاظتی علی الخصوص ریکلوزر را بررسی کرده ایم. شبکه نمونه مدل شده یک شبکه واقعی 25 باسه بوده که مربوط به شرکت توزیع نیروی برق استان تهران می باشد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.