استخرهای خورشیدی، کاربرد های آن و روش مطالعات مکان یابی در ایران

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC18_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جعفرزاده

گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در این مقاله در ابتدا نحوه عملکرد استخرهای خورشیدی بطور خلاصه توصیف میشود و مساحت تقریبی یک استخر با دانستن اختلاف درجه حرارت آن و درجه حرارت محیط، میزان تابش خورشیدی و نیز نرخ متوسط مصرف سالانه انرژی محاسبه میگردد . سپس به شرح کاربردهای استخرهای خورشیدی در زمینه های گرمایشی، نمک زدایی، تولید الکتریسیته و استفاده های چند منظوره پرداخته میشود . در قسمت بعد عواملی که در انتخاب محل مناسب برای یک استخر خورشیدی موثر است تشریح میگردد و روش کمی کردن پارامتر ها در سایت های مختلف با تعیین “ ضریب مطلوبیت ” هر سایت ارائه میشود . در انتها مشخصات سایت های مناسب جهت احداث استخر خورشیدی در ایران بررسی میشود و مزیت احداث استخر خورشیدی در کاهش شوری آب و خاک و ایجاد صنعت استخراج نمک مطالعه میشود . -1 تعریف یک استخر خورشیدی با گرادیان شوری فناوری استخرهای خورشیدی یکی از تکنیکهای نسبتا ساده استفاده از انرژی خورشیدی است . در این استخرها ( شکل (1 ، آب در سه ناحیه با افزایش شوری ذخیره میشود . حداکثر شوری در ناحیه بالایی استخر خورشیدی در حدود شوری آب دریا است 3/3). در صد وزنی ) ضخامت این ناحیه هر چه کمتر باشد عملکرد حرارتی استخر بهتر میشود . اما بهرحال پیدایش این ناحیه، بدلیل عواملی از قبیل اختلاط سطحی ناشی از وزش باد و یا انتقال نمک از لایه زیرین به سطح استخر خورشیدی، اجتناب ناپذیر است . ضخامت معمول لایه سطحی در حدود 10 تا 30 cm است که در “ شرایط حفاظت نشده ” به نیم متر و بیشتر هم میرسد در لایه سطحی، بدلیل یکنواختی دانسیته، حرکت همرفتی در عمق صورت میپذیرد . در ناحیه وسط چگالی آب، بطور شبه خطی، با عمق افزایش پیدا میکند تا به حداکثر مقدار خود برسد . بدلیل افزایش چگالی امکان حرکت همرفتی در این ناحیه وجود ندارد . عمق این لایه در حدود 1 تا 1/5 متر میباشد . در لایه زیرین، که سنگین ترین ناحیه استخر خورشیدی است، چگالی آب نمک نسبتا یکنواخت و در حد نزدیک به اشباع میباشد بنا بر این، در ناحیه اخیر، حرکت همرفتی صورت میپذیرد . ضخامت این ناحیه متغیر است و بسته به نیاز تا دو متر هم میتواند برسد

کلیدواژه ها

استخر خورشیدی، انرژی خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.