ادراکات مصرف کنندگان از اینترنت به عنوان یک کانال توزیع از دیدگاه کارکرد کانال آنلاین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NDMCONF01_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 985
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فاریابی

استادیار دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی دانشگاه تبریز

علیرضا فضل زاده

استادیار دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی دانشگاه تبریز

محمدرضا کوششی

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی - بازاریابی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

نظر به رشد سریع تجارت الکترونیک در یک دهه گذشته، اینترنت به یک کانال توزیع تبدیل شده است. اینترنت به عنوان یک کانال توزیع، کارکرد های کانال زیادی همچون فراهم آوردن اطلاعات، پرداخت و انجام سفارش بصورت آنلاین را بر عهده گرفته است. هدف از اینپژوهش پذیرش مصرف کننده از اینترنت به عنوان یک کانال توزیع از دید گاه کارکرد کانال می باشد. در این پژوهش از مدل پذیرشفناوری به عنوان مبنای نظری که به توسعه چارچوب تحقیق یاری می رساند استفاده شده است . فرضیه های این تحقیق در ارتباط با انواع محیط های کارکرد های آنلاین کانال به عنوان مثال ، جمع آوری اطلاعات، پرداخت های مالی و تنوع محصول مورد بررسی قرار می گیرد.در پژوهش حاضر تاثیر عوامل موثر بر پذیرش اینترنت به عنوان یک کانال توزیع با کارکرد کانال آنلاین مورد بررسی قرار گرفته است. در مدلطراحی شده به شناسایی متغیرهای تاثیر گذار بر نگرش به استفاده و عزم استفاده پرداخته شده و سپس تاثیر این عوامل بر استفاده تحقق یافته مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل داده های میدانی دانشجویان،اساتید و کارکنان دانشگاه تبریز با استفاده از مدل ساختاری و نرم افزار AMOS ورژن 12 بیانگر تاثیر معنی دار و قوی سودمندی ادراک شده کانال آنلاین بر نگرش به استفاده و عزم استفاده و همچنین راحتی استفاده ادراک شده کانال آنلاین و لذت ادراک شده کانال آنلاین بر سودمندی ادراک شده کانال آنلاین و نگرش به استفاده بوده و در نهایت باعث برآورد استفاده تحقق یافته گردیده است.

کلیدواژه ها

کانال توزیع، کارکرد کانال، مدل پذیرش فناوری، اینترنت ، تجارت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.