بررسی اثر مقدار جاذب استفاده شده و سرعت همزدن محلول بر بازدهی فرآیند جذب یون سرب از آب جهت حذف آلودگی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس آب،پساب و پسماند
  • کد COI اختصاصی: PASAB05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رئوف فروتن

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر، ایران

حسین اسماعیلی

استادیار گروه مهندسی شیمی و پلیمر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد بوشهر، بوشهر، ایران

ملیحه کوثری فرد

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران

الهام فرزین

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر، ایران

چکیده

پوست میگو یکی از ضایعات شیلاتی است که همه ساله به مقدار زیادی تولید می گردد. پوست میگو ماده ای است که به دلیل ساختار ویژه ای که دارد درون محیط به سادگی تجزیه نمی شود و به دلیل بوی نامطلوب می تواند باعث آلودگی محیط شود.در این بررسی برای حذف یون سرب از محلول آبی از بیوجاذب تهیه شده از پوست میگوی پرورشی گونه وانامی استفاده گردید. در مطالعه حاضر اثر پارامترهای موثر در بر فرآیند جذب یون سرب نظیر مقدار جاذب استفاده شده، سرعت همزدن محلول، در دمای محیط و در PH9با غلظت اولیه یون سربppm 60 مورد بررسی قرار گرفت. ماکزیمم درصد جذب یون سرب به وسیله پوست میگو 98 % تعیین شد. ایزوترم های تعادلی برای فرآیند جذب به وسیله مدل های ایزوترمی لانگمویر، فرندلیچ و برای بررسی رفتار سینتیکی فرآیند از مدل های شبه درجه اول و دوم استفاده شد. برای تطبیق داده های آزمایشگاهی و مدل های استفاده شده از ضریب همبستگیr2استفاده شد

کلیدواژه ها

پوست میگو، یون فلز سرب، ایزوترم های تعادلی، بیوجاذب، رفتار سینتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.