حذف ضایعات تولیدی، راهکاری جهت پدافند غیر عامل کشاورزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_3107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد احمدیان

استادیار مجتمع آموزش عالی تربت حیدریه

مژگان راسخ مادوانی

دانشجوی گروه تولیدات گیاهی مجتمع آموزش عالی تربت حیدریه

ثریا درویشی

دانشجوی دانشجوی گروه مهندسی باغبانی مجتمع آموزش عالی تربت حیدریه

چکیده

یکی از مسائل مهم در مباحث کشاورزی توجه به ضایعات محصولات و مدیریت آنهاست. در واقع بمنظور نیل به توسعه پایدار پدافندغیر عامل در بخش کشاورزی میبایست هرگونه فعالیت فاقد ارزش افزوده از فرایند تولیدی حذف گردد. ضایعات کشاورزی در ایرانبسیار بالاست و در اغلب موارد علاوه بر کمبود صنایع و امکانات لازمه، به دلیل برنامهریزی اشتباه، کمبود نظارت و نبود انضباط رخ می-دهد، همچنین نقل و انتقال ناشی از کمبود و استفاده غلط ماشینآلات، پردازش به شیوههای نادرست، نگهداری موجودی که بیشتر درجهت رفع نوسان در تقاضا است، تولید محصولات با کیفیت پایین و در نهایت تولیدی که بیشتر از نیاز واقعی صورت می گیرد باعثافزایش ضایعات کشاورزی میشود. سیستم مدیریت تولید ناب با بکارگیری سیستمهای تولیدی نوین درست به موقع و سیستم تولیدی منعطف و با اتکا بر مفاهیمی چون برنامه ریزی مواد مورد نیاز، تکنولوژی گروهی، مدیریت کیفیت جامع، تولید با چرخه کوتاه، کایزن،تولید چابک، مهندسی مجدد تحت عنوان شیوه های بهبود، نگهداری بهره ور جامع، مهندسی همزمان، خانه کیفیت، سیستم کنترلی کششی،مدیریت زنجیره عرضه و تولید در دسته های کوچک که تحت عنوان تکنولوژی های نرم شناخته می شود و در نهایت تکنولوژی های سخت شامل تجهیزات کنترل عددی مانند CNC و DNC، روبات ها، نقاله های خودکار، طراحی، مهندسی و تولید به کمک رایانه و تولید یکپارچه کامپیوتری به حذف ضایعات هفتگانه فوق اقدام نماید. هدف این پژوهش بررسی این شیوه ها در جهت حذف ضایعات کشاورزی، به منظور افزاش تولید ناب و خالص در جهت رسیدن به اهداف سند چشمانداز ایران می باشد.

کلیدواژه ها

کشاورزی پایدار، ضایعات هفتگانه، شیوه های اصلاح، تکنولوژی های نرم و سخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.