بررسی اثر ریزجلبک دونالیلا ماریتیما بر روی جوانه زنی بذر استبرق در رویشگاه های مختلف استبرق در جزیره قشم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCPDA01_2548
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 686
نویسندگان
کارشناسی ارشد زیست شناسی علوم گیاهی، دانشگاه پیام نور، اصفهان
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور ، اصفهان
پارک زیست فناوری خلیج فارس، قشم
چکیده
گونه استبرق درختچه ای دائمی سازگار با مناطق خشک است که به طور وسیعی در عملیات احیاء مناطق بیابانی مورداستفاده قرار می گیرد، که یکی از گونه های گیاهی ارزشمند در عرصه های منابع طبیعی و بیابان های استان بوشهر وهرمزگان می باشد با توجه به مواردی چون شرایط اقلیمی گرم وخشک استان بوشهر و هرمزگان، استقرار ان گیاه در اراضیشنی و ماسه بادی، نیاز های اکولوژیکی پایین گیاه ،کاربرد آن در جلوگیری از فرسایش خاک وت ثبیت شن های روان ،استفاده از الیاف این گیاه در نساجی وکاربردهای آن درصنایع لاستیک سازی و دارویی اهمیت این گیاه را صدچندان می کند. هدف ازاین تحقیق بررسی برخی از خصوصیات خاک از جمله بافت، هدایت الکتریکی، PH و ا ثر ریز جلبک دونالیلاماریتیما برروی خاک 6 رویشگاه استبرق در شهرستان قشم می باشد. ازروش نمونه برداری تصادفی جهت انتخابرویشگاه استفاده شد عوامل آزمایش شامل 1/ گرم پودر ریزجلبک دونالیلا ماریتیما به عنوان کود بیولوژیک، نور و دمای 28درجه سانتی گراد و خاک هر رویشگاه می باشد. دراین راستا از تحلیل واریانس میانگین وآزمون دانکن استفاده گردید. ازبین این خصوصیات هدایت الکتریکی و بافت خاک دارای تفاوت معنی داری بوده و اثر ریزجلبک برروی رویشگاه با توجه بهنوع بافت و هدایت الکتریکی خاک متفاوت بود. درصد جوانه زنی، طول گیاهچه، میزان کلروفیل وکاروتنوئید نسبت به نمونههای شاهد افزایش یافت، سرعت جوانه زنی با استفاده از آزمون دانکن معنی دار نشد.کلیدواژه ها
استبرق ، جوانه زنی، خاک، ریزجلبک، دونالیلا ماریتیمامقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.