اثر سطوح تنش خشکی و انواع کود آلی بررشد و عملکرد ریحان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1812
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سیروس مهر

دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

جلیل اربابی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل

محمدرضا اصغری پور

دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

علی نظیرزاده

عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر

چکیده

به منظور بررسی اثرات تنش خشکی و کود های آلی (اسید هیومیک، کمپوست و کود دامی) بربرخی ویژگی های ریحان (Ocimum basilicum) آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1390 در دانشگاه زابل اجرا گردید. تیمارهای خشکی بصورت شاهد یا 100 درصد ظرفیت زراعی ،تنش ملایم یا 80 درصد ظرفیت زراعی و سطح 60 درصد ظرفیت زراعی(تنش شدید) به عنوان عامل اصلی و مصرف کود آلی شامل شاهد(بدون مصرف کود)، مصرف 40 تن کمپوست در هکتار ،مصرف 40 تن کود دامی در هکتار و مصرف 6 لیتر در هکتار اسیدهیومیک به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد تنش خشکی وزن خشک در گیاه ریحان را متاثر کردهو آن را کاهش داد، ولی استفاده از کودهای آلی بویژه کمپوست در سطوح تنش توانست از شدت اثرات تنش خشکیکاسته و عملکرد کاهش زیادی نداشته باشد. بیشترین میزان عملکرد خشک و صفات مرفولوژیک (تعداد برگ در بوته،ارتفاع بوته، قطر ساقه و تعداد شاخه جانبی) در شرایط نبود تنش خشکی با استفاده از 40 تن کمپوست بدست آمد.

کلیدواژه ها

تنش خشکی ، اسید هیومیک، کمپوست، کود دامی، ریحان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.