تعیین غلظت های مناسب ازت و عناصر کم مصرف روی،آهن و منگنز در کود آبیاری گندم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCPDA01_0091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 528
نویسندگان
دانشجوی دکتری خاکشنا سی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
دانشجوی معماری دانشگاه خیام مشهد
چکیده
این آزمایش در ایستگاه تحقیقات کشارزی و منابع طبیعی مشهد و در طی سالهای 87 الی 88 اجرا شد. آبیاری و کوددهی از طریق سیستم آبیاری بارانی کلاسیک ثابت انجام گردید. آزمایش در قالب طرح نواری پیاده شد. تعیین غلظت های ازت و عناصر کم مصرف در داخل هر پلات با استفاده از قوطی های جمع آوری آب که در وسط هر پلات قرار داشت انجام گرفت. کود های مصرفی در این طرح شامل ازت، آهن، روی و منگنز بود که در تیمار T1 صورت مصرف خاکی و در بقیه تیمارها در تانک کود حل و از طریق ونتوری به سیستم تزریق می گردید. تیمار های آزمایش بر اساس فاصله از لوله اصلی انتخاب و عبارت بودند از: T1= مصرف خاکی ازت و عناصر کم مصرف T2= فاصله 45/6 متر T3= فاصله 4/5-3 متر T4= فاصله 3-1/5 متر T5= فاصله 1/5-0 متر از لوله اصلی آبیاری. نتایج این آزمایش نشان داد عملکرد کاه گندم و غلظت آهن در کاه در سطح پنج درصد تحت تاثیر تیمارهای کودی قرار گرفت به طوریکه تیمار T5 با عملکرد 10400 کیلوگرم در هکتار و با مقدار آهن 85 میلی گرم بر کیلو گرم بالاترین و تیمار T2 با عملکرد 8589 کیلو گرم در هکتار وبا مقدار آهن 70/3 میلی گرم بر کیلو گرم پایین ترین میزان را به خود اختصاص دادند. هرچند عملکرد دانه گندم تحت تاثیر تیمارهای کودی قرار نگرفت ولی میانگین های مربوط به عملکرد دانه نشان داد تیمار T5 با عملکرد 4799 کیلو گرم در هکتار بالاترین و تیمار T1 با عملکرد 4007 کیلو گرم در هکتار پایین ترین عملکرد دانه گندم را به خود اختصاص دادند.کلیدواژه ها
ازت،عناصر کم مصرف، کودآبیاری، گندممقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.