شناسایی و رتبه بندی عوامل اصلی موفقیت پروژه های ساخت بر اساس ریسک بااستفاده از QFD (مطالعه موردی در شرکت ساخت تجهیزات سپاهان )گروه مپنا))

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی صنایع و مدیریت پایدار
  • کد COI اختصاصی: IESM02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره رفیعی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، دانشگاه فنی مهندسی،گروه مهندسی صنایع، اصفهان، ایران

هادی شیرویه زاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، دانشگاه فنی مهندسی،گروه مهندسی صنایع، اصفهان، ایران

چکیده

در عصر حاضر که روز به روز پروژه ها در سازمان ها در حال افزایش می باشند، موفقیت یا شکست آن ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. سازمان ها بدون پروژه های موفق به محیط هایی ایستا و بدون ارتباط با محیط رقابتی بیرون تبدیل خواهند شد. برای تحقق موفقیت آمیز پروژه ها نیاز به تمرکز روی عوامل اساسی است که عوامل اصلی موفقیت نامیده می شوند. بدون این عوامل پروژه ها شانس اندکی برایموفقیت دارند لذا اهمیت شناسایی این عوامل احساس میگردد. هدف این مطالعه شناسایی و رتبه بندی عواملی است که از یک سو منجر به موفقیت پروژههای ساخت میشوند و از سوی دیگر با ریسک های پروژه در ارتباط اند. از اینرو مطالعه گستردهای روی تحقیقات پیشین صورت گرفت و از بین آن ها 22 عامل موفقیت و 6 دسته کلی ریسک شناسایی شد، سپس با تدوین پرسشنامه مقایسه زوجی و نظرخواهی از خبرگان وزن اهمیت ریسک ها محاسبه شد و در نهایت با استفاده از روشQFD عوامل اصلی موفقیت بر اساس ریسک ها اولویت بندی شدند. بر اساس نتایج به دست آمده مهمترین عوامل موفقیت مرتبط با ریسک پروژه، تعهد و حمایت مدیریت ارشد، بازبینی و بازخور مؤثر، حفظ محدوده پروژه، خصوصیات مدیر پروژه و فاکتورهای خارجی میباشند. توجه و تمرکز روی این عوامل دست اندرکاران را در دستیابی به موفقیت پایدار یاری خواهد داد.

کلیدواژه ها

پروژه ساخت؛ موفقیت؛ عوامل اصلی موفقیت؛ ریسکQFD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.