بررسی آزمایشگاهی تاثیر عمل آوری بتن در دماهای پایین با طرح اختلاطهایمتفاوت بر روی مقاومت فشاری بتن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC15_468
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی زرین طلا

هیئت علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

مهدی درویش هاشمی

هیئت علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

چکیده

امروزه کاربرد سازههای بتنی بسیار رایج تر از دیگر سازههای مورد استفاده در ساختمانها شده است به طوری که در اغلب کشورهای جهان نسبت مصرف بتن به فولاد از 10 به 1 نیز فراتر رفته است کل بتنی که در سال 91 میلادی در جهان مصرف شده است بالغ بر 3 بیلیون تن یعنی یک تن به ازای هر نفر در جهان تخمین زده میشود. تنها مادهای را که بشر به این میزان مصرف میکند، آب است[ 1]. با توجه به اینکهنیمی از مساحت ایران را مناطق کوهستانی تشکیل می دهد و در بیشتر این مناطق، در فصل زمستان دمای پایین تر از زیر صفر را تجربه می کنند و کاربرد روز افزون بتن در امر ساختن ابر سازه ها و سازه کوچک در جهان لازم است مواردی که باعث افت مقاومت بتن می شود مورد ارزیابی قرار گیرد. از جمله مواردی که باعث افت مقاومت بتن می شود گیرش بتن در دمای پایین و نوع دانه بندی می باشد لذا پژوهشگران رابه یافتن روشهایی برای هر چه بیشتر مقاومت بتن وا داشته و عواملی که باعث کاهش مقاومت در موقع عمل آوری می شود تدابیری برای آنها اندیشیده اند. از جمله عواملی که ممکن است باعث کاهش مقاومت بتن گردد کاهش دما در موقع عمل آوری می باشد. پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند بهترین دما برای عمل آوری بتن 10 الی 23 درجه سانتیگراد می باشد. هدف اصلی این مقاله بررسی اثر دما و دانه بندی بر مقاومت فشاری بتن در دماهای پایین می باشد. برای انجام این تحقیق از نمونه های بتنی مکعبی 20 سانتیمتری و از چهار نوع طرح اختلاط استفاده شده است. نمونه ها در دماهای 5+، 0، 5-، 10-، 15-، عمل آوری و سپس مقاومت فشاری آنها اندازه گیری شده اند.

کلیدواژه ها

مقاومت فشاری بتن ، طرح اختلاط ، دما، دانه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.