تاثیر نصب آبپایه برروی حجم وعمق آبشستگی در پایین دست پایه پل در جریانماندگار و غیرماندگار (سیلابی)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
- کد COI اختصاصی: CESC15_221
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 875
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه فردوسی مشهد
عضوهیات علمی مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد
عضوهیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد
عضوهیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
پلها یکی از بخش های مهم ساختاری در زمینه ارتباطات هر کشوری محسوب می شوند. با توجه به آمار پل های ساخته شده در دنیا، حدود 83 درصد از 583 هزار پل به عنوان پلهای بین المللی شناخته میشوند که بر روی مسر های آبی ساخته شدهاند.با توجه به اینکه اکثر شکست پل ها در هنگام وقوع سیلاب اتفاق نیاز به مطالعه این موضوع بیشتر منطقی و ضروری به نظر م یرسد. هدف از تحقیق حاضر مطالعه تاثیر نصب آبپایه در پایین دست پایه پل ودر شرایط جریان ماندگار وجریان سیلابی(غیر ماندگار) ودر فواصل مختلف از پایه پل میباشد. مطالعه انجام شده برروی فلومی با 10 متر طول و 30 سانتیمتر عرض با عمق 46 سانتیمتر انجام پذیرفت. دراین آزمایش ازپایه پل استوانهای به قطر 3سانتیمتر ورسوبات با دانه بندی یکنواخت استفاده گردید. نتایج آزمایشات نشان داد که نصب آبپایه هم عرض وهم سطح با بستر در شرایط سیلابی تا حدود 20 درصد و در حالت ماندگار تاحدود 36 درصد از عمق آبشستگی وبه میزان 48 و 77 درصد از رسوبات جابه جا شده در محدوده پایه پل میکاهد.به نظر میرسد نصب آبپایه در کاهش عمق آبشستگی و کاهش رسوبات جابه جا شده در شرایط سیلابی وحالت ماندگار جریان می تواند مفید واقع شود.کلیدواژه ها
آبپایه، کنترل آبشستگی، جریان سیلابی، پایه پلمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.