کنترل و بررسی پایداری سدهای خاکی آسیب دیده و مقایسه با مشاهدات صحرایی (مطالعه موردی: سد قیصرق)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC15_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1033
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد پیربوداقی

دانشجوی دکتری سازه های هیدرولیکی دانشگاه تبریز

میلاد عبدالله پور

دانشجوی دکتری سازه های آبی دانشگاه تبریز

محمدحسین احمدی

دانشجوی دکتری مهندسی آب دانشگاه تبریز

چکیده

سدها از اولویت و اهمیت ویژهای در خصوص بررسی رفتار و مراقبتهای فنی دائم برخوردارند، زیرا شکست یک سد نه تنها سرمایه صرف شده برای ساخت آن را نابود میکند، بلکه حجم هنگفتی از آب نیز به صورت اتلاف رها میگردد که خسارتهای مالی و تلفات جانی آن نیز قابل پیش بینی و پیشگیری نیست. بنابراین اگر مطالعه سد مخصوصاً سدهای آسیب دیده در طول دوران بهره برداری بتواند بخشی از وقایع محتمل یا راهکارهای درمان آن را پیشبینی کند، ممکن است بتواند قدم مهمی در جلوگیری از شکست سد و تبعات آن بردارد. سد قیصرق از جمله سدهای خاکی آسیب دیده است که به خاطر وجود لایههای انحلال پذیر در پی با مشکل نشت مواجه است. به همین خاطر رفتارنگاری و مطالعه این سد از اهمیت زیادی برخوردار است. در تحقیق حاضر کنترل پایداری سد قیصرق با استفاده از نرم افزار slop/w صورت گرفته و نتایج آن بررسی و با نتایج صحرایی مقایسه میشود. نتایج نشان میدهد با در نظر گرفتن نیروی زلزله و تراز آب نرمال در حالتیکه سطح لغزش عمیق باشد، ضرایب اطمینان قابل قبول و بزرگتر از 1 است. ولی با در نظرگرفتن سطح لغزش سطحی و فرض دوایر لغزش عبوری از پوسته، ضرایب اطمینان کمتر از 1 خواهد بود. با توجه به مشاهدات صحرایی، به نظر میرسد ایجاد رمپی از مصالحمخلوط درشتدانه در محدوده میانی شیروانی پایین دست جلوی سد در سالهای اخیر، ناشی از ناپایداری شیروانی پاییندست، تراوش آب یا حداقل ضعف اجرا بوده است. همچنین با استفاده از تحلیل نتایج، پیشنهادات کلی در رابطه با طراحی و اصلاح سد قیصرق ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

تحلیل پایداری، سدهای خاکی slope/w ساختگاه سد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.