تاثیر حفره های زادآوری بر تنوع زیستی گونه های گیاهی در منطقه جنگلی جمند - نوشهر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فن آوری های نوین در صنایع چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: IAUCCWP02_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید کاظم نژاد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

هدایت اله منصور سمائی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری واحد چالوس

حامد زال نژاد

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری

فاطمه زال نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

بررسی تنوع زیستی گیاهی در مطالعات اکولوژیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است . هدف از این تحقیق بررسی و ارزیابی تنوع زیستی در سطح گروه های اکولوژیک گیاهی بودخ . این بررسی در جنگل ویسر کجور (پارسل شاهد 318) به مساحت 47 هکتار انجام شد. در این مطالعه تعداد 30 حفره به طور انتخابی در پارسل مورد مطالعه برداشت شد مساحت آنها شامل 5 سطح 100-0، 200-100، 300-200، 400-300، 400 < مترمربع بود و آنگاه شاخص های تنوع ، غنا و یکنواختی توسط نرم افزار Past و Ecological methodology محاسبه گردید. همچنین جهت مقایسه میانگین ها نیز از آزمون ر جفتی از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد بیشترین تنوع زیستی در حفره ها مربوط به غنای مارگالف بوده و کمترین نوع مربوط به تنوع غالبیت بوده آزمون نرمالیته شاخص های تنوع زیستی نشان داد که تمامی داده ها از توزیع نرمال پیروی کرده اند. در مقایسه میانگین شاخص های تنوع زیستی در اندازه های مختلف نتایج نشان داد که تمامی شاخص معناداری بوده است. شاخص غالبیت و سیمپسون در گروه های اکولوژیک اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد ولی بقیه شاخص ها بین آنها تفاوت معنی دار بوده. در گروه های اکولوژیک با افزایش یکنواختی تنوع زیستی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

تنوع گونه ای گیاهی، گروه های اکولوژیک گیاهی، پارسل شاهد، جنگل ویسر کجور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.