مهندسی ارزش رویکردی کارا در طرح های خدماتی مطالعه موردی: طراحی و اجرای طرح تفکیک زایدات شهری در مبدا

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی ارزش
  • کد COI اختصاصی: NVEC02_57
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام روشنی ممقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران

سیامک نوری

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

حجم زیاد منابع مورد نیاز طرح های خدمات شهری و ضرورت ارتقای کیفیت ارائه ى خدمات و افزایش رضایت شهروندان و در عین حال کاهش هزینه های طراحی و اجرای آنها، ضرورت استفاده از رویکرد مهندسی ارزش را در جهت نیل به اهداف بهینه ى سیستم های خدماتی ایجاب می کند. طراحی و اجرای طرح های خدمات شهری به خصوص طرح تفکیک زایدات شهری در مبدا، با بررسی مفاهیم مهندسی و مدیریت ارزش و ایجاد ارتباط منطقی بین کارکردهای مختلف مهندسی ارزش و کاربرد آن در طراحی و ارائه ى روش بهینه ى اجرای طرح تفکیک زایدات شهری در مبدا، به عنوان یکی از طرح های اساسی سامانه ى خدمات شهری در شهرداری امکانپ ذیر میب اشد. مهندسی ارزش یا مدیریت ارزش روش کارآمدی برای کاهش هزینه ها و به طور همزمان، بهبود عملکرد و کیفیت اجرای طرح های خدمات شهری بوده که میت واند با شناسایی و ارتقای شاخص های ارزش و بکارگیری خلاقیت ها و نظرات خبرگان و متخصصان، رضایت شهروندان را افزایش دهد. بهبود شرایط محیطی، کاهش آلودگی های ناشی از تولید زباله و حفظ محیط زیست، صرفه جویی در مصرف منابع طبیعی و هزینه های جمعآ وری و حمل و نقل زباله، افزایش رضایت شهروندان و در نهایت کمک به اقتصاد کلان کشور و ایجاد زمینه های اشتغال، ما را به سمت استفاده از رویکرد مهندسی ارزش در طرح های خدمات شهری سوق می دهد. در این مقاله با نگاه کاربردی به تعریف مهندسی ارزش، به کاربرد آن در طرح های خدماتی پرداخته شده و تاثیرات آن در روند مطالعه، طراحی و اجرا و نیز نتایج حاصل از اجرای طرح ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

کاربرد مهندسی ارزش - طرح های خدمات شهری - صرفه جویی در مصرف منابع طبیعی - ایجاد زمینه های اشتغال - افزایش رضایت شهروندان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.