سنجش درجه توسعه یافتگی و تحلیل فرایند توسعه پایدار در مناطقروستایی استان کرمانشاه نمونه موردی؛ بخش فیروزآباد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار روستایی در افق 1404
  • کد COI اختصاصی: RSDC01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود صفایی پور

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

حسین طاهری کل کشوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران اهواز

صادق مختاری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدرضا حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

همه شاخه های دانش بشری، هر یک به نحوی عامل توسعه را مورد سنجش و ارزیابی قرار داده اند و هر کدام به نحوی توانسته اند گوشه هایی از واقعیت ها را نشان دهند .در این میان شاید تنها شاخه ای از علوم که می تواند با مفهوم توسعه میان رابطه انسان و طبیعت داوری کند، دانش جغرافیاست که به بررسی توسعه پایدار منطقه ای و یا ناحیه ای، طبقه بندی و یا سطح بندی نواحی و یا شهرستان ها و دهستان های کشور بر اساس میزان برخورداری از شاخص ها ی مختلف توسعه می پردازد.هدف اصلی این پژوهش، سنجش درجه توسعه یافتگی و تحلیل فرایند توسعه پایدار در مناطق روستایی استان کرمانشاه با تأکید بر بخش فیروزآباد می باشد. ماهیت این پژوهش نظری، روش مطالعه آن توصیفی و داده های مورد نیاز آن به روش کتابخانه ایی(سالنامه آماری استان کرمانشاه و اطلاعات موجود در مرکز آمار ایران) جمع آوری گردیده اند. در پژوهش حاضر به تحلیل فرایند توسعه پایدار و بررسی پراکنش شاخص های توسعه پایدار در دهستان های بخش فیروزآباد کرمانشاه در قالب 91 متغیر اصلی و 38 متغیر فرعی مورد مطالعه و تحلیل قرار داده ایم. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارExcel و مدل TOPSIS و روش وزن دهیENTROPY شانون GIS انجام گردیده است.نتایج به دست آمده حاکی از آن است که دهستان سرفیروزآباد از نظر شاخص های توسعه، تفاوت فاحشی با دیگر دهستان ها دارد. در میان دهستان های بخش فیروزآباد ، دهستان عثمانوند پایین ترین سطح توسعه یافتگی را داراست و از بسیاری شاخص ها در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.