شبیه سازی وضعیت انباشت رسوب در مخزن سد توسط نرم افزار Gsrars3 (مطالعه موردی سد شهرستان میناب)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی آب، انسان و زمین
  • کد COI اختصاصی: WHEC01_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ذونعمت کرمانی

دکتری هیدرولیک استادیار، دانشکده مهدسی کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

غلامعباس بارانی

دکتری هیدرولیک استادیار، دانشکده مهدسی کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

سعید گلمردادی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی، دانشگاه علوم و تحقیقات واحد سیرجان

چکیده

فرسایش عامل تولید سرب است احداث سد در مسیر رودخانه سبب بهم خوردن تعادل هیدرودینامیکی شده ودرنتیجه تمامی یا بخشی از رسوبات حمل شده توسط عاملی هم چون آب، در سد بجا می ماند. اگر در طراحی یک سد، مسئله رسوب مورد توجه قرار نگیرد. پس از مدتی سازه های آبگیر وتاسیسات نیروگاه های برق آبی با مشکل جدی مواجه می گردند واز همه مهمتر حجم ذخیره مخزن نیز کاهش می یابد.هدف از مطالعات رسوبگذاری مخازن سدها، تعیین مقدار ونحوه توزیع رسوبات و یا بعبارتی تعیین توزیع مکانی و زمانی رسوبات درمخزن می باشد. در هر مرحله از کالیبراسیون ضرایب به گونه ای تعیین گردید که مقدار تابع خطای RMSE حداقل گردد. سپس نحوه توزیع در مخزن مورد بررسی قرار گرفت با توجه به پیش بینی مدل بطور متوسط ارتفاع رسوبات در پای دیواره سد سالیانه 1 مترافزایش می یابد.

کلیدواژه ها

فرسایش، رسوبگذاری، GSTARS3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.