بررسی سیستم HSE در صنایع پتروشیمی (مطالعه موردی: پتروشیمی تبریز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE07_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود آرش اتور

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت، ایمنی و محیط زیست، دانشگاه تهران

عبدالرضا کرباسی

دانشیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

محمدجواد امیری

استادیار گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

ناصر مهردادی

استاد گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

چکیده

با پیشرفت فناوری و افزایش کاربرد ماشین آلات، روندخطرزایی و احتمال بروز حوادث در محیطهای صنعتی فزونییافته است. درگذشته، پس از وقوع حوادث و بروز خسارات جبران ناپذیر اقدام به بررسی علل حوادث می گردید و نقایص یک سیستم یا فرآیند تعیین میشد. اما امروزه گرایش به سمت پیشگیری از خطر با اقدامات پیشگیرانه است.سامانه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست از کاملترین و موثرترین سامانه های مدیریتی است که با تکیه بر آن می توان محیطی را ایجاد نمود که تمامی عوامل آسیب رسان شناسایی، ارزیابی، حذف یا کنترل گردیده تا سلامت، ایمنی و محیط زیست افراد اعم از پیمانکاران، کارکنان سازمان، مشاوران، بازدیدکنندگان، مشتریان، همسایگان و همچنین تاسیسات گوناگون تضمین گردد.ازینرو در این پژوهش وضعیت سیستم HSE در پتروشیمی تبریز مورد بررسی قرار گرفت، در این راستا پس از مطالعات کتابخانه ای به مجتمع پتروشیمی تبریز مراجعه شد و با استفاده از مطالعات میدانی و بررسی های حضوری، وضعیت سیستم مدیریت HSE در شرکت پتروشیمی تبریز بررسی گردید. نتایج نشان می دهد که این شرکت دارای ساختار HSE می باشد که در آن علاوه بر سه واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست، واحد آموزش HSE نیز وجود دارد که به صورت مداوم در حال فعالیت می باشد و با اجرای دوره های آموزشی مختلف کارکنان را برای انجام بهتر وظایف خود، یاری می کند.

کلیدواژه ها

سیستم مدیریتHSE، واحد ایمنی، واحد بهداشت، واحد محیط زیست، پتروشیمی تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.