پهنه بندی غلظت فلوراید با استفاده از منطق فازی در محیطGIS (ناحیه مورد مطالعه: منطقه آزاد ماکو)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE07_326
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 901
نویسندگان
چکیده
منطقه آزاد ماکو (ماکو، بازرگان، پلدشت، شوط) در شمال باختر ایران و شمال استان آذربایجان غربی قرار دارد. مهم ترین منابع آبی موجود در این منطقه آب زیرزمینی تشکیل می دهد، و بخش عظیمی از مصارف شرب و کشاورزی و صنعتی را در این مناطق تأمین می کند. در این پژوهش به منظور تهیه نقشه پهنه بندی غلظت فلوراید از مدل منطق فازی (Fuzzy Logic) استفاده شده است. جهت تهیه نقشه پهنه بندی آسیب پذیری ( ناشی از فلوئوراید) بر مبنای پارامترهای ژئومورفولوژی در راستای آمایش سرزمین از نقشه های معیار از جمله: نقشه های غلظت فلوئور، قلیائیت، سدیم، فاصله از گسله ها، فاصله از رودخانه ها، سطح آب زیرزمینی، لیتولوژی، شیب، ارتفاع استفاده شد و پس از ساخت و تجزیه تحلیل لایه های اطلاعاتی در محیط نرم افزار Arc Gis از توابع عضویت فازی برای ارزیابی استفاده شده است. در توابع منطق فازی عملگر sum به سمت صفر و عملگر product به سمت یک میل می کند، عملگر Gamma در حد فاصل آن ها قرار می گیرد و آنها را تعدیل می کند. بنابراین لایه های فازی استاندارد شده در محیط GIS با عملگر گامای فازی تلفیق شدند و نقشه پهنه بندی غلظت فلوراید تولید شد. نقشه نهایی حاصله از این مدل به 5 پهنه با تناسب استقرار بسیار مناسب، مناسب، متوسط، ضعیف و بسیار ضعیف تقسیم شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد در نقشه پهنه بندی غلظت فلوراید حدود 84.6 درصد محدوده در پهنه با تناسب بسیار کم و کم و حدود 15.4درصد مساحت محدوده در پهنه با تناسب بسیار زیاد و زیاد قرار دارد.کلیدواژه ها
مکان یابی، فلوئوراید، پارامترهای ژئومورفولوژی، منطق فازی، منطقه آزاد ماکومقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.