ارائه روشی جهت بهبود مکانیزم جداشدگی سطحی صفحات FRP

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی سالیانه بتن ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCICI06_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول خدایاری

مربی، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب شیر

مهدی اسدپور

مربی، گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان

جواد نصیرفام

رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل مهندسین مشاور و ساختمانی ماراویا

وحید عزیزی

نائب رئیس هیئت مدیره مهندسین مشاور و ساختمانی ماراویا

چکیده

با توجه به اینکه مطالعات و پزوهش های صورت گرفته موید این واقعیت است که اکثر تیرهای تقویت شده با FRP با جداشدگی ناگهانی FRP از زیر لایه بتنی و یا گسیختگی های مهاری دچار شکست شده اند در این تحقیق توجه اصلی به حل این معضلات و یا حدالامکان به تاخیر افتادن آنها می باشد در همین راستا از تکنیک مهاری که تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است شامل دو پلیت که در نزدیکی تکیه گاه های تیر با نبشی به آرماتورهای کششی طولی با جوش متصل شده اند و لایه FRP در دو انتها در روی این پلیت قرار گرفته و با پلیت دیگری که بر روی صفحه FRP قرار می گیرد فیکس شده است استفاده شده است در این پژوهش ده نمونه تیر بتن آرمه با ابعاد 2000*200*150 میلی متر در دو رده 25 و 30 مگاپاسکالی ساخته شده اند. مقاطع تیرها با دو نسبت متفاوت 0.3ρmax و 0.2ρmax برای تیرهای 25 و 30 مگاپاسکالی و با آرماتورهای مسلح کننده های داخلی یکسان در نظر گرفته شده و از تیرهای هر گروه یک تیر به عنوان تیر کنترل و بقیه تیرها نیز با تکنیک اشاره شده در بالا مقاوم سازی شده اند. تعداد ، عرض و ضخامت لایه های FRP در همه نمونه های تقویت شده یکی بوده و فقط طول لایه ها جهت مرتفع کردن ضعف های احتمالی در مقابل گسیختگی های ناگهانی متفاوت می باشد نتایج آزمایش مبین آن است که عملکرد مهارهای پلیتی در مقایسه با سایر روش های پیشنهادی تاکنون مطلوب تر و نیز کاربردی تر می باشد.

کلیدواژه ها

مقاومت خمشی، کامپوزیت CFRP، پدیده جداشدگی سطحی (debonding) ، تکنیک مهاری، ظرفیت نهایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.