تحلیل جایگاه زبان فاری در زبان و ادبیات سواحیلی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش زبان و ادبیات فارسی، دوره: 10، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_PLL-10-25_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیربهرام عرب احمدی

استادیار گروه مطالعات جنوب آفریقا دانشگاه تهران

چکیده

زبان فارسی طی هزاره گذشته بر مناطق مختلفی از جهان تأثیر نهاده است. اکثر محققان گستره نفوذ زبان فارسی را، آسیای میانه و شبه قاره هند می دانند. در این خصوص پژوهش های زیادی نیز صورت گرفته است با این حال کمتر اطلاعاتی درباره جایگاه زبان و ادب فارسی در منطقه شرق آفریقا وجود دارد. در واقع آفریقای شرقی (به ویزه کشور تانزانیا، جمهوری خودمختار زنگبار و بخش های جنوبی کنیا) از جمله مناطقی است که با وجود فاصله بسیار با کشور ایران، طی چند قرن گذشته تأثیری در خور توجه از زبان و ادبیات فارسی پذیرفته و تعداد نسبتاً زیادی از واژه های اصیل فارسی را در خود جای داده است. در این مقاله کوشش شده اطلاعاتی نوین درباره جایگاه زبان و ادبیات فارسی در منطقه شرق آفریقا از گذشته های دور تا به امروز و نقش آن در شکل گیری و استحکام ساختار زبان و ادبیات سواحیلی ارائه شود.

کلیدواژه ها

زبان فارسی، زبان سواحیلی، شرق آفریقا، مهاجران شیرازی، سواحل جنوب ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.