پتروگرافی و کانی شناسی دایک لامپروفیری راوه (استان قم)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی
  • کد COI اختصاصی: NGMES01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قره چاهی

دانشجوی دکتری پترولوژی دانشگاه تبریز و عضو انجمن زمین شناسی شهرستان آران و بیدگل

محمدرضا رضاپور

دانشجوی ارشد ژئوشیمی دانشگاه تبریز

محسن موید

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز

چکیده

منطقه راوه واقع در جنوب غرب استان قم ، بخشی از کمربند ماگمایی ارومیه - دختر به شمار می آید . دایک لامپروفیری این ناحیه در سنگ های آتش فشانی میوسن کوه گل گز تزریق شده است . دایک لامپروفیری فوق از نظر پتروگرافی اسپسارتیت می باشد. اغلب فنوکریست ها شامل کلینوپیروکسن (اوژیت) و آمفیبول (مگنزیو - هاستینگسیت) می باشد. کانی فرعی موجود در این سنگ ها مگنتیت و کانی های ثانویه آنها کلریت ، کلسیت ، هماتیت و پرهنیت می باشند. بافت اصلی این سنگ ها پورفیری بوده و بافت فرعی آن ها غربالی و پوئی کلیتیک می باشد. ترکیب کلینوپیروکسن ها فشار محیط را کمتر از 5kbar، و دمای محیط را حدوداً 900°c پیشنهاد می کنند. نمودارهای ژئوتکتونیک بیانگر محیط کمان های آتش فشانی می باشد.

کلیدواژه ها

دایک لامپروفیری ، اسپسارتیت ، ارومیه - دختر ، قم ، کوه گل گز ، راوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.