تحلیل ساختاری - کانه زایی گسل دره زار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی
  • کد COI اختصاصی: NGMES01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید مقامی

بخش زمین شناسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

رضا درخشانی

بخش زمین شناسی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

گسل ها با ایجاد شرایط مناسب می تواند الگوی تشکیل رخدادهای مس را کنترل کنند. در این مقاله گسل دره زار از این دیدگاه مورد بررسی قرار می گیرد. بدین منظور با استفاده از تکنیک های سنجش از دور ، خطواره های ساختاری واقع در منطقه استخراج و سپس توسط مشاهدات صحرایی کنترل و ترسیم گردیدند. گسل دره زار دارای روند شمالی - جنوبی بوده وموقعیت آن در منطقه به نحوی است که با عبور از میان کانسار مس دره زار ، آن کانسار را به دو بخش غربی و شرقی تقسیم کرده است . به منظور تحلیل ساختاری - کانه زایی این گسل ، بلوک معدنی دره زار و شکل توده کانی سازی شده در کانسار دره زار تهیه و گسل مذکور بر روی آن پیاده سازی شد . نتایج بررسی ها نشان می دهد که این گسل دارای مکانیزم راستالغز راستگرد همراه با مولفه راندگی در بخش غربی کانسار است که باعث بالاراندگی این قسمت و متعاقب آن رخداد پدیده فرسایش ، شستشوی توده کانی سازی شده و تشکیل زون کانی سازی غنی شده سوپرژن در بخش غربی کانسار شده است.

کلیدواژه ها

گسل ، کرمان ، تکتونیک ، مس پورفیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.