بررسی خرابی پیشرونده در سازه های فضاکار چلیکی با بافتارهای مختلف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی معماری، عمران و توسعه نوین شهری
  • کد COI اختصاصی: NSIA01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی درویش هاشمی

هیات علمی گروه عمران، دانشکده عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

محمدرضا شیدایی

استادیار دانشکده عمران دانشگاه ارومیه

محمد عزیزافشاری

مربی گروه عمران، دانشکده عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

چکیده

احتمال گسیختگی و فروریزی در مورد پروژههایی که طی آنها مصالح جدید و فناوری نوین به کار گرفته می شوند،فزونی می گیرد؛ اگرچه ابداعات نوین در این زمینه ها لازمه توسعه و پیشرفت جوامع بشری در زمانهای مختلف بودهاست و ما شاهد ابداعات غرورآمیز و نقاط عطف افتخارآمیزی در تاریخ تکوین مهندسی سازه بوده ایم ولی ناکامیهای عبرت آموزی را نیز تجربه کرده ایم. بنابراین لازم است از یکسو سیستمهای سازهای متضمن قابلیت اطمینان قابلملاحظه در مقابل انواع گسیختگی و از جمله خرابی پیشرونده را شناسایی و مورد بهره گیری قرار داد. لازم است با بهره گیری از تدابیر متناسب تلاش کرد تا از بروز صدمه های بالقوه به گونه هایی جلوگیری به عمل آورد یا میزان گستردگی آنها را محدود نمود.پس انتخاب شکل سازه و رعایت اصول طراحی مفهومی به منظور جلوگیری از خرابی پیشرونده، بهاین معنی که درصورت حذف یا نقصان عملکردی اتفاقی یک عضو، پیونده یا بخش محدودی از سازه و همچنین در صورت اعمال خسارات موضعی، سازه فضاکار به صورت زنجیره وار دستخوش خرابی پیشرونده نگردد. پس در تحقیقمجبور به شناسایی رفتار اعضای سازه و به ویژه اعضای فشاری می باشیم چرا که در سازه های فضاکار اعضای فشاری ازاعضای بحرانی سازه به حساب می آیند و با خرابی این نوع از اعضا باعث می شوند که وقوع خرابی پیشرونده در انواع مدلهای شبکه های فضاکار صورت گیرد و با شناسایی اعضای بحرانی و تقویت آنها گامی موثر در افزایش ظرفیت باربری و شکل پذیری در سازه را فراهم نمود

کلیدواژه ها

سازه های فضاکار، چلیک ، خرابی پیشرونده ، ناکاملی ، شبکه های دولایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.