تاثیر سرمادهی مرطوب و جیبرلیک اسید بر شکستن خواب بذر علف هرز بزدندان Tragus racemosus (L.) AlI.

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_1517
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا دره کی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبازره با علفهای هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

غلامرضا زمانی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

به منظور بررسی عوامل موثر در شکستن خواب بذر علف هرز بزدندان، آزمایشی در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در پاییز سال 1392 انجام شد. تیمارهای مورد آزمایش شامل: شاهد (استفاده از آب مقطر)، سرمادهی مرطوب در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 1، 2، 3 و 4 هفته و تیمار جیبرلیک اسید به غلظتهای 50، 100، 200 و 400ppm بودند. تعداد بذرهای جوانه زده بطور روزانه به مدت 21 روز شمارش و در پایان درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی محاسبه گردید. نتایج تجزیه واریانس این آزمایش نشان داد که در سطوح مختلف کلیه تیمارها درصد و سرعت جوانه زنی معنیدار بود. بیشترین درصد جوانه زنی در تیمار سرمادهی مرطوب در سطح 4 هفته به میزان 76 درصد و کمترین درصد جوانه زنی در تیمار شاهد به مقدار 6 درصد مشاهده گردید. و در تیمار جیبرلیک اسید، بیشترین درصد جوانه زنی در سطح 400PPM به مقدار 62 درصد بود. بیشترین سرعت جوانه زنی در تیمار سرمادهی مرطوب در سطح 3 هفته به مقدار 13/25 بذر در روز و کمترین سرعت جوانه زنی در تیمار شاهد به مقدار 0/91 بذر در روز مشاهده گردید. همچنین بیشترین سرعت جوانهزنی در تیمارجیبرلیک اسید، در سطح 200PPM به مقدار 12/08 بذر در روز بود. براساس نتایج این آزمایش میتوان نتیجه گرفت خواب بذر علف هرز بزدندان خواب فیزیولوژیکی است.

کلیدواژه ها

درصد جوانه زنی، جیبرلیک اسید، سرعت جوانه زنی، سرمادهی مرطوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.