تأثیر تاریخ و تراکم کشت گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench) بر تنوع و زیست توده علفهای هرز در شرایط آب و هوایی ساری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT13_0583
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه اسدی صنم

دانشجوی دکترای زراعت و باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

محسن زواره

استادیار گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

همت اله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

فاطمه سفیدکن

استاد گروه فیتوشیمی گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

چکیده

این آزمایش به صورت کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ی پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با هدف بررسی تأثیر تاریخ و تراکم کشت گیاه دارویی سرخارگل بر تنوع و زیست توده علف های هرز در سال 1392 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه تاریخ کشت ( 20 فروردین، 19 اردیبهشت و 18 خرداد 1392 ) و سه تراکم کشت(7، 10 و 16 بوته در متر مربع) بود. در این مطالعه، علفهای هرز تاج خروس ،(Amaranthus spp. )، قیاق (Sorghum halepense L.) ، گاوپنبه (Abutilon theophrasti L.) و پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis L. ) بیشترین فراوانی را در بررسی فلور علفهای هرز در منطقه ثبت کردند. علف هرز غالب در میان تاریخهای کشت بهاره سرخارگل، تاج خروس بود. بیشترین فراوانی (33/8 بوته در متر مربع) و زیستتوده خشک کل علفهای هرز (104/1 گرم در متر مربع)، مربوط به تر اکم 7 بوته در متر مربع بود. همچنین، بیشترین مقدار زیست توده تر اندامهای هوایی ، 707/9 گرم در متر مربع مربوط به سرخارگل های کشت شده در تاریخ 19 اردیبهشت با تراکم 7 بوته در متر مربع بود. کمترین مقدار زیست توده تر و خشک ریشه نیز، در کرتهایی به دست آمد که سرخارگل ها در تاریخ 18 خرداد با تراکم 16 بوته در متر مربع کاشته شدند. در مجموع، نتایج نشان میدهد که تغییر تاریخ و تراکم کشت گیاه دارویی سرخارگل بر فراوانی و زیست توده علفهای هرز اثر کاهشی داشته است.

کلیدواژه ها

سرخارگل، تنوع، فراوانی، زیست توده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.