بررسی اثر تیمار هورمونی و ژنوتیپ بر روی ریزنمونه هیپوکوتیل گیاه دارویی رازیانه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT13_0539
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 815
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه اصلاح نباتات، تهران، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه اصلاح نباتات، تهران، ایران
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه بیوتکنولوژی، کرج، ایران
چکیده
در این تحقیق پاسخ ریزنمونه هیپوکوتیل رازیانه در شرایط درون شیشه تحت اثر ژنوتیپ و سطوح مختلف هورمونی مورد ارزیابی قرار گرفت تا به این وسیله مناسب ترین محیط کشت و بهترین ژنوتیپ جهت تولید انبوه ماده موثره آن شناسایی گردد.این آزمایش به صورت فاکتوریل در پایه کاملا تصادفی در 4تکرار صورت گرفت.ریزنمونه هیپوکوتیل که از گیاهچه های حاصل از کشت بذرضدعفونی شده در محیط کشت پایه MS^1/10 بدست آمده بودند ، در محیط کشت پایه MS^1/2 تحت 9 تیمار هورمونی شامل تنظیم کننده های رشد 2,4-D در 3 سطح (4,2,6mg/l) و BAP در 3 سطح (0/1، 0/25 و 0/5mg/l) قرار گرفتند و اندازه و درصد کالوس دهی و همچنین وزن تر و خشک و حجم کالوسها مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر ژنوتیپ و سطوح هورمونی و اثر متقابل ژنوتیپ وهورمون در همه صفات مورد بررسی در ریزنمونه هیپوکوتیل با توجه به جدول تجزیه واریانس نشان داد که در سطح 1 % معنی دار بوده اند .با بررسی های انجام گرفته در بخش کالزایی، در اکثر ژنوتیپ ها به جز تیمار های هورمونی حاوی 2,4-D (در سطح 6 میلی گرم بر لیتر)در سایر ترکیبات هورمونی پاسخ مناسبی در القاء کالوس دیده شد . هیپوکوتیل ژنوتیپ ترکیه در تیمار هورمونی F با اندازه 128/55cm^2 دارای بیشترین اندازه ، همچنین دارای بیشترین وزن تر و حجم کالوس بود.کالوسهای جنین زا در محیط باز زایی با محیط کشت پایه MS^1/2 تحت یک تیمار بدون هورمون و دو تیمار هورمونی با یک سطح 2,4-D (با 0/1 میلی گرم در لیتر )و دو سطح BAP (2 و 5 میلی گرم در لیتر) قرار داده شدند . ژنوتیپ ها از نظر باززایی تفاوت چندانی با هم نداشتند . محیط بدون هورمون به عنوان بهترین محیط برای باززایی شناخته شد.کلیدواژه ها
تنظیم کننده های رشد / رازیانه / ژنوتیپ / کشت درون شیشه /گیاهان داروییمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.