ارائه مدل کاربردی پذیرش اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی (مطالعه موردی:مودیان مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_488
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید نمامیان

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دانشکده مدیریت، گروه مدیریت بازرگانی، کرمانشاه، ایران

اکبر براتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دانشکده مدیریت، گروه مدیریت بازرگانی، کرمانشاه، ایران

چکیده

یکی از چالش های اساسی نظام مالیاتی هر کشور، ساده سازی مالیات در مفهوم کلی و ساده سازی قوانین و مقررات در مفهوم محدود آن است که خودعزم و اراده سازمان امور مالیاتی و نهادهای قانونگذاری در جهت تحول در سیستم مالیاتی را می طلبد. اصلاح نظام مالیاتی از طریق بر قراری سیستممالیات الکترونیکی، نه تنها در جلوگیری از فرار مالیاتی بسیار موثر می باشد بلکه در مورد سیستم مالیات بر درآمد به عنوان مانعی بزرگ در برابر بیعدالتی در نظام مالیاتی قلمداد می شود، چرا که یکی از پیامدهای پیچیده بودن سیستم مالیاتی سنتی، افزایش تصور در بین عموم مبنی بر ناعادلانهبودن مالیات و وجود تبعیض مالیاتی است. یکی از مهمترین پایه های اصلاح نظام مالیاتی، استفاده از فناوری اطلاعات و مفهوم دولت الکترونیک استکه چند سالی است در قالب مدل مالیات الکترونیکی مورد توجه قرار گرفته و حرکتهایی نیز در جهت کاربردی نمودن و ساماندهی نظام مالیاتالکترونیک، تدوین گردیده است. در پژوهش حاضر که به ارائه یک مدل کاربردی پذیرش اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی می پردازد، تفسیر و تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از جامعه مورد مطالعه، در قالب آمار تحلیلی و به دو صورت توصیفی و استنباطی انجام گرفته است. در ادامه به بررسی روابط بین متغیرهای موجود در مدل مفهومی پژوهش پرداخته و از طریق الگوهای آماری مناسب، فرضیه های پژوهش مورد آزمون قرار گرفته اند. گذر از مراحل بالا مستلزم استفاده از روش های تحلیل آماری مناسب و اطمینان از دقت و صحت این استنباط ها است. که در طی پژوهش با حساسیت بالایی، رعایت و بازنگری شده اند. نتایج نشان می دهد: متغیر های فنی و زیرساختی، تاثیرات اجتماعی، انتظار تلاش، مسائل قانونی، انتظار کارایی، دسترسی به اطلاعات و ریسک درک شده به ترتیب دارای ضریب اهمیت و تاثیر بیشتری در عوامل موثر بر پذیرش الکترونیکیاظهارنامه مالیاتی می باشند.

کلیدواژه ها

اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی، پذیرش، مقامات مالیاتی، نگرش مودیان مالیاتی، ریسک درک شده، مباحث فنی-زیر ساختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.