بررسی نقش ظرفیت جذب دانش در انعطاف پذیری(چابکی) سازمانی مورد مطالعه : سازمان صداوسیمای استان گیلان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جعفرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

حمیدرضا رضایی کلیدبری

استادیار گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی نقش ظرفیت جذب دانش در انعطاف پذیری (چابکی) واحدهای سازمان صداوسیمای استان گیلان است. با توجه به اهمیتکسب اطلاعات در سازمان های رسانه ای، جذب دانش برای استفاده این سازمان ها و کارکنان آن، امری ضروری و اجتناب ناپذیر به نظر می رسد،ظرفیت جذب در اصل به عنوان توانایی یک سازمان برای شناخت، ترکیب و به کارگیری دانش بیرونی تعریف شده است. از طرفی انعطاف پذیری را بهعنوان شاخص ارتباط دهنده بین سیستم و محیط خارجی اش برای شناخت درجه پویایی سیستم و هم چنین به عنوان توانایی تغییر و سازگاری میتوان در نظر گرفت. مطالعات مختلف نشان داده است که مفهوم ظرفیت جذب دانش ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با انعطاف پذیری داشته و سازمان ها رابرای رویارویی با چالش ها و رسیدن به موفقیت همراهی می کند. از این رو سازمان ها برای مدیریت موفق تغییر، تلفیق ساختارها و راهبردها ودستیابی به فرصت های جدید، به سرعت و انعطاف پذیری نیاز دارند. با توجه به اینکه هدف این تحقیق، مطالعه نقش جذب دانش در انعطاف پذیری سازمان صداوسیمای استان گیلان است، روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد نظر 35 واحد صداوسیمای مرکز گیلان بوده که موضوع تحقیق در آنها مصداق پیدا می کند. از طریق نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس 32 واحد با استفاده جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری داده ها برای سنجش ظرفیت جذب و انعطاف پذیری سازمانی، پرسشنامه های استاندارد است که پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرانباخ برای پرسشنامه ظرفیت جذب دانش 0/94 و پرسشنامه انعطاف پذیری سازمانی 0/96 محاسبه گردید. داده های بدست آمده با نرم افزار 81 Spss تجزیه و تحلیل گردید و نتایج آزمون رگرسیون نشان داد کهظرفیت جذب دانش و ابعاد آن بر انعطاف پذیری تاثیر دارد .

کلیدواژه ها

ظرفیت جذب، جذب دانش، انعطاف پذیری، چابکی سازمانی، انعطاف پذیری صداوسیما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.