مقایسه روشهای طبقه بندی ABC چند معیاره موجودی با استفاده از تکنیک بردا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_308
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور اسماعیل زاده

عضو هیات علمی دانشگاه ولی عصر(عج)، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، گروه مدیریت صنعتی

چکیده

طبقه بندی موجودیها می تواند به مدیران جهت کنترل اثر بخش آنها کمک شایانی داشته باشد. هدف از طبقه بندی موجودیها اعمال کنترل دقیق رویاقلامی است که بیشترین تاثیر را در موفقیت شرکت دارند. تنوع اقلام موجودی، شرکتها را مجبورکرده است تا از تکنیکهای چند معیاره جهت طبقهبندی آنها استفاده کنند. تکنیکهای چند معیاره زیادی جهت طبقه بندی موجدیها ارائه شده اند از جمله آنها می توان به ماتریس معیار مشترک، بهینه یابی خطی موزون و مدل انگ اشاره کرد. هدف اصلی مقاله ارائه روشی نو جهت مقایسه روشهای مختلف طبقه بندی ABC چند معیاره می باشد. در این مقاله نمونه ای 30 تایی از موجودیهای شرکت کاشی الماس کویر رفسنجان انتخاب شده سپس بازده آنها در شاخصهای قابلیت ذخیره سازی، درجه اطمینان از تامین، قیمت واحد و مصرف سالیانه بدست آورده و بر اساس تکنیک های سنتی، ماتریس معیار مشترک (در دو حالت مختلف) و طبقه بندی مدیران ارشد طبقه بندی کرده ایم، علاوه بر طبقه بندی نمونه انتخابی با استفاده از روشهای ذکر شده، از تکنیک بردا جهت مقایسه روشهای استفاده شده وانتخاب مناسبترین آنها استفاده شده است، نتایج نشان می دهد که طبقه بندی سنتی با بیشترین تطابق در رتبه اول و ماتریس معیار مشترک باکمترین تطابق در رتبه چهارم قرار دارد. بعلاوه روشهای مورد استفاده بصورت جفتی و کلی نیز با یکدیگر مقایسه شده اند.

کلیدواژه ها

تکنیک بردا، موجودی، طبقه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.