اثر مصرف انرژی تجدیدپذیر بر انتشار گازهای گلخانه ایCO2 ایران و چهار کشور منتخب جنوب شرقی آسیا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین همایش علمی تخصصی انرژی های تجدید پذیر، پاک و کارآمد
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF06_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1851
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا علائی شیخ رباط

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

اکبر توکلی

دانشیار اقتصاد دانشگاه صنعتی اصفهان ، استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

علیمراد شریفی

دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان

چکیده

اگر چه مصرف گسترده انرژی حاصل از سوخت های فسیلی رشد سریع اقتصادی جوامع پیشرفته صنعتی را به همراه داشته ، اما به واسطه انتشار آلاینده های حاصل از عمل احتراق و افزایش دی اکسید کربن در اتمسفر و پیامدهای آن، جهان را با تغییرات برگشت ناپذیری روبرو ساخته است که افزایش دمای زمین، تغییرات آب و هوایی، بالا آمدن سطح آب دریاها و در نهایت تشدید منازعات بین المللی از جمله این پیامدها محسوب می شوند. از سوی دیگر کاهش شدید مواد سوختی نظیر نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی و غیرقابل تجدیدپذیر بودن این سوخت ها و پیش بینی افزایش قیمت ها بیش از پیش بر اهمیت و لزوم جایگزینی سیستم انرژی فعلی تأکید دارد. بدین سو انرژی های تجدیدپذیر می توانند به جای سوخت های فسیلی و فناوری های آلاینده جایگزین شده و با ایجاد صنایع جدید فرصت های شغلی جدیدی را فراهم کند. اشتغال زایی سامانه های تولید انرژی تجدید پذیر به دلیل ماهیت آن بیش از اشتغال زایی ناشی از توسعه سوخت های فسیلی بوده است (آتوود و همکاران، 2010).به همین دلیل انرژی های تجدیدپذیر با قابلیت ایجاد فرصت های شغلی و درآمدزایی، باعث توانمند سازی و تقویت خوداتکایی جوامع شده و به تحقق اهداف فقر زدایی کمک می کند.در این مقاله با توجه به اهمیت منابع انرژی تجدیدپذیر و تأثیر آن بر توسعه پایدار به بررسی رابطه بلند مدت بین مصرف انرژی های تجدیدپذیر و توسعه پایدار با استفاده از شاخص های توسعه پایدار با تکنیک داده های پانلی نامتوازن در طی دوره زمانی 2011-1990 بر روی ایران و کشورهای منتخب جنوب شرقی آسیا (اندونزی- تایلند- فیلیپین- مالزی) پرداخته شده است.نتایج حاکی از وجود رابطه منفی و معناداری بین مصرف انرژی تجدیدپذیر و نیروی کار بر انتشار گازهای گلخانه ای در بلند مدت می باشد، در حالی که انرژی تجدیدناپذیر رابطه مثبت را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

مصرف انرژی تجدیدپذیر، مصرف انرژی تجدید ناپذیر،توسعه پایدار،کشورهای منتخب ، داده های پانلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.