فرایند شکل گیری استفاده از انرژی های تجدیدپذیر فراساحلی در دنیا و مناطق دریایی ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین همایش علمی تخصصی انرژی های تجدید پذیر، پاک و کارآمد
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF06_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد مشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دریایی پلی تکنیک، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی

حدیث زارعی

پریسا زارعی

شهرزاد مشیدی

چکیده

از گذشته های دور تاکنون، کشور های جهان پیوسته با بهره گیری از منابع مختلف انرژی، گام هایی موثر در تامین نیاز های جوامع خود برداشته اند. این رشد و پیوستگی همواره در جهت رشد و بهبود روش های پیشین صورت گرفته تا بتواند با کمترین هزینه، بیشترین منابع انرژی و بازدهی را فراهم نماید. این سیر رشد، مسیری را از منابع فسیلی ابتدایی آغاز نموده و امروزه با رویکردی نوین در بهره گیری از منابع انرژی اتمی و انرژی های تجدیدپذیر توانسته است با پیش بینی صورت گرفته از آژانس بین اللملی انرژی ، 12%انرژی مورد نیاز جهان در سال 2050 را تامین نماید. در این بین، سهم انرژی های تجدید پذیر و در اصطلاح پاک در کشورهای پیشرفته جهان در سال های اخیر بسیار مشهود است. یکی از رایج ترین این منابع، انرژی باد است که بوسیله نصب توربین های بادی در خشکی و دریا، انرژی جنبشی باد را به انرژی الکتریسیته تبدیل می نماید. لازمه بکارگیری از توربین های بادی در هر کشور، وجود پتانسیل انرژی باد در خشکی و دریاست. از لحاظ شرایط اقلیمی محیط دریایی، دارای توان زیاد انرژی باد است. طبق آمار و مستندات، سرعت باد در دریا به مراتب 25% فراتر از سرعت باد در خشکی است. وجود دو پهنه عظیم دریایی در شمال و جنوب ایران می تواند چشم انداز مناسبی به منظور استقرار توربین های بادی و بهره گیری از منابع باد در جهت تامین انرژی مورد نیاز صنایع باشد. در این مقاله سعی شده است، ضمن بررسی اجمالی انرژی های تجدید پذیر و انواع توربین های بادی، به بررسی گذشته و حال و آینده این فرایند در جهان و ایران پرداخته و آینده صنعت تولید انرژی ایران را بررسی نماییم.

کلیدواژه ها

انرژی تجدید پذیر، باد، توربین بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.