بررسی و مقایسه عملکرد نیروگاه های مختلف تولید قدرت با مکانیزم هیدروماشین رفت و برگشتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین همایش علمی تخصصی انرژی های تجدید پذیر، پاک و کارآمد
  • کد COI اختصاصی: WINDCONF06_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب احمدزاده

کارشناسی

علی شکوهی

کارشناسی

امیر کیومرثی اسکویی

کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات انرژی های تجدیدپذیر نیاکی

چکیده

در کار حاضر مقایسه ای میان برخی از چرخه های تولید برق با چشم اندازی بر آمار منابع انرژی و میزان مصرف انرژی در جهان، به عمل آمده است. در بخشی دیگر از این کار، به معرفی مکانیزم جدید نیروگاه برق آبی (هیدروماشین رفت و برگشتی) پرداخته شده و سپس مقایسه ای میان برخی از روش های استحصال انرژی با نیروگاه برق آبی ابداعی، از نظر میزان بازدهی تولید انرژی (راندمان تولید انرژی) انجام شده است. اهمیت بررسی میزان بهره وری انرژی (راندمان) در هرچرخه ی تبدیل انرژی به خصوص نیروگاه های برق از آنجا ناشی می شود که در عصر حاضر ، بشر با پدیده ای به نام «بحران انرژی» دست و پنجه نرم می کند. بنابراین امری طبیعی است که در این بین نیاز به سیستم هایی که انرژی را با راندمان بالایی استحصال می کنند افزایش یافته و در همین راستا، محققین و دانشمندان به دنبال روش هایی جهت بهینه سازی راندمان تولید و مصرف انرژی در هر کدام از عرصه های صنعت باشند. در بخش دیگری آثار زیست محیطی برخی از روش های استحصال انرژی مورد مقایسه قرار گرفته است. یک امر بدیهی این است که هرگاه بشر برای تأمین انرژی مورد نیاز خود دست به عمل می شود، همواره در طبیعت و محیط زیست، تغییرات سوئی ایجاد کرده و اغلب آثاری مضر از خود به جای می گذارد. از این دست دگرگونی ها و تخریب ها می توان به نابودی برخی از اکوسیستم های موجود در طبیعت، تهدید زندگی برخی جانداران و پدیده گرمایش جهانی که به عنوان مثال پس از احداث یک نیروگاه برق آبی کلاسیک پدیدار می شوند، اشاره نمود.

کلیدواژه ها

مکانیزم های مختلف تولید قدرت، راندمان نیروگاه های برق، آسیب های زیست محیطی تولید قدرت، هیدروماشین رفت و برگشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.