بررسی مالکیت و ریسک در صندوق های سرمایه گذاری مشترک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سالیانه علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS03_422
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

متین نیک نام

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمانشاه

ابراهیم عباسی

کبری اندوز

فهمیه اندوز

چکیده

در تمام جوامع، از سویی برخی افراد با مازاد منابع روبرو می شوند و از سوی دیگر، بسیاری از فعالان اقتصادی دارای دانش فنی و تجربه عملی قابل قبول، فاقد منابع لازم برای سرمای هگذاری هستند. دراین میان بازارهای مالی کارا، بازارهایی هستند که با ارائه ابزارها و نهادهای مالی متنوع و با کارکردهای متفاوت به شایستگی از عهده تبادل وجوه مازاد میان خانوارها، بنگاه ها و دولت برآیند. صندوق های سرمای هگذاری مشترک از جمله نهادهای مالی بازار سرمایه شمرده می شوند که در طی سال های اخیر به جایگاه ویژه ای در این بازار دست یافته اند. رشد روزافزون این صندوق ها نماینگر اقبال عمومی به آن ها در عرصه اقتصاد ملی است. با توجه به نوظهور بودن صندوق های مشترک و اهمیت و ضرورت آشنایی بیشتر افراد، با این نهادها، تحقیق حاضر در ارتباط با عملکرد صندوق مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق عوامل موثر بر بازدهی صندوق ها با توجه به بتای صندوق با استفاده از مدل رگرسیون بررسی شده است. بازده صندوق به عنوان متغیر وابسته و هشت عامل سن صندوق، اندازه صندوق، مالکیت صندوق، میزان وجه نقد نگهداری شده توسط صندوق، بتای صندوق، تحصیلات مدیر سرمایه گذاری صندوق، سن سرمایه گذاری صندوق و جنسیت مدیر سرمایه گذاری صندوق به عنوان عوامل اثرگذار و متغیرهای مستقل در نظر گرفته شده است. از بین 80 صندوق مشترک فعال در ایران، تعداد 23 صندوق با روش حذف سیستماتیک انتخاب گردیده است. اطلاعات مورد نیاز از سایت رسمی بورس اوراق بهادار تهران و همچنین سایت مربوط به صندوق ها در بازه زمانی 12 ماهه فروردین ماه 1391 تا اسفند ماه 1391 در بازه های ماهیانه اتخاذ شده است. در نهایت از بین هشت متغیر مورد نظر، تاثیر وجه نقد نگهداری شده توسط صندوق و بتای صندوق بر بازدهی صندوق ها مورد تایید قرار گرفت

کلیدواژه ها

صندوق سرمایه گذاری مشترک، بتای صندوق، مدیر سرمایه گذاری صندوق، مالکیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.