اصول ومفاهیم اساسی بودجه در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سالیانه علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS03_383
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال محمدی

فوق لیسانس حسابداری و حسابرس ارشد دیوان محاسبات خراسان رضوی

ناصر ولیزاده

لیسانس مدیریت صنعتی ومعاون اموراجرایی و تفریغ بودجه اداره کل دیوان محاسبات خراسان رضوی

علی طحان

فوق لیسانس مدیریت و معاون فنی و امور حسابرسی دیوان محاسبات خراسان رضوی

چکیده

نظام بودجه ریزی کشور به عنوان یکی از ابزارهای مهم مدیریتی دولت به منظور تحقق اهداف تخصیص منابع و تولید کالاها و خدمات عمومی، بازتوزیع درآمد و ایجاد ثبات اقتصادی، دارای نقشی بسیار تعیین کننده در سطح اقتصاد ملی است. در این نظام، اهداف و انتظارات از سازما نها و دستگاه های اجرایی بطور هماهنگ مشخص شده و عملیات، فعالیت ها و منابع لازم برای دستیابی به اهداف تعیین می گردد. سیاستگذاری مالی فرآیندی پیوسته از تدوین، تصویب و اجرای سیاست ها در چارچوب نظام بودجه ریزی به منظور تحقق اهداف بودجه ای دولت است. نظام مذکور در سه بعد ساختار، فرایندها و زیرساختها میبایست از این قابلیت برخوردار باشد که سیاست های مالی دولت را به طور کارآمد طرح و آنها را به طور مستمر مورد ارزیابی قرار دهد. در ساختار نظام بودجه ریزی چهار موضوع ساختار طبقه بندی وظایف دولت، ساختار طبقه بندی اقلام بودجه، ساختار سازمانی و مراکز مسئولیت بودجه ریزی, و همچنین ساختار بودجه های ملی و استانی دارای اهمیت است.فرایندهای نظام بودجه ریزی، همه مراحل این نظام، از مرحله تهیه و تدوین بودجه تا مرحله نظارت و کنترل بر اجرای بودجه را شامل م یشود. در توسعه زیرساخت های نظام بودج هریزی نیز به طور معمول، اصلاحات قوانین و مقررات ناظر بر بودجه ریزی, طراحی نظام حسابداری بودجه, طراحی نظام اطلاعاتی بودجه, و همچنین تدوین راهکارهای تقویت و بهبود مستمر نظام بودجه ریزی از فعالیتهای مهم بشمار می آیند.

کلیدواژه ها

بودجه , بودجه ریزی ,اعتبارات,نظارت بودجه , اصول بودجه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.