مقایسه توسعه زمانی عمق آبشستگی اطراف پایه پل بین جریان ماندگار و غیر ماندگاربا استفاده از داده های آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 831
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان قاسمی

دانش آموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالرضا ظهیری

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی مفتاح هلقی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امیراحمد دهقانی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

یکی از مسائل عمده و مهم در مباحث مهندسی رودخانهها، طراحی و احداث پلها میباشد که علاوه برمسائل پایداری، تخمین عمق آبشستگی در مجاورت پایهها نیز دارای اهمیت بسیاری است. در نظر گرفتنجریان غیرماندگار موجب پیش بینی واقعیتر واقتصادیتر عمق بیشینه آبشستگی در اطراف پایههای پل می گردد در حالی که اکثر تحقیقات انجام شده در جریان ماندگار انجام شده است . از آن جا که پدیده آبشستگیدر اطراف پایهپل تابع زمان بوده و با گذشت زمان گسترش مییابد وبه حالت تعادلی میرسد تحقیق حاضر با هدف بررسی پدیده آبشستگی و تعیین و مقایسه توسعه زمانی عمق آبشستگی اطراف پایهپل در جریان ماندگار و غیرماندگار انجام شد . برای دستیابی به این اهداف آزمایشهایی در یک کانال با طول 5.9 متر با عرض و ارتفاع 04 سانتیمتر وشیب کف 4.440 انجام شد. سپس با برقراری جریان ماندگار با دبیهای 8و12و 01 و 14 لیتر بر ثانیه و جریان غیرماندگار با دبیهای اوج ذکر شده به مدت 8 ساعت عمق آبشستگی در ، اطراف پایهپل روی یک مدل استوانهای اندازه گیری شد که برای شبیه سازی جریان غیرماندگار ازهیدروگرافهای پلکانی مثلثی با زمان اوج 5.9 دقیقه استفاده گردید . که نتایج حاکی از این بود که روند آبشستگی در شرایط جریان ماندگار و غیرماندگار در لحظات ابتدایی بیشتر است وسپس به مقدار تعادل می رسد و نیز مقدار آبشستگی در جریان غیرماندگار در طول زمان کمتر از جریان ماندگار است

کلیدواژه ها

آبشستگی ، پایه پل، توسعه زمانی آبشستگی ، دادههای آزمایشگاهی ، جریان ماندگار ، جریان غیرماندگار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.