ارزیابی دقت روابط تخمین بیشینه عمق آبشستگی پایه پل در شرایط جریان ماندگار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF02_0493
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه باقری تنها

دانش آموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالرضا ظهیری

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی مفتاح هلقی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امیراحمد دهقانی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

پلها یکی از مهمترین راههای ارتباطی محسوب میشوند و یکی از عوامل تخریب آنها آبشستگی میباشد. تاکنون بررسیهای زیادی در مورد آبشستگی اطراف پایه پل در شرایط متفاوت هیدرولیکی و هندسیانجام شده است.تحقیق حاضر با هدف بهبود معیارهای طراحی هیدرولیکی پایه پل ها با شناخت بیشتر پدیده آبشستگی پایه پل،در جریان ماندگار انجام گرفته است.برای دستیابی به این مهم یک سری آزمایشات در، یک کانال 5.9 متری با عرض و ارتفاع 04 سانتیمتر انجام شد. سپس با برقراری جریان ماندگار با دبیهای 8و12و16و20 لیتر بر ثانیه به مدت 8 ساعت عمق آبشستگی اندازهگیری گردید. نمودارهای به دست آمده از این اندازهگیریها با روابطی که توسط لارسن 2598 ، نیل 2510 ، شن 2515 ، بروسرز 2511 ، ریچاردسون و همکاران دانشگاه کلرادو) 2581 ، ریچاردسون و دیویس 1442 و بریاد 1440 ارائه شده بود، مقایسهگردید.نتایج این بررسیها نشان داد؛ رابطه بریاد و رابطه لارسن به ترتیب بیشترین و کمترین همخوانی را با دادههای آزمایشگاهی موجود داشتند .

کلیدواژه ها

آبشستگی ، بیشینه عمق آبشستگی ، دادههای آزمایشگاهی ، جریان ماندگار ، آب زلال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.